Afbeelding

Jaap Kremer nieuwe dirigent Rijssens Mannenkoor

Algemeen

RIJSSEN - Op zaterdag 30 december 2017 vond de contractondertekening plaats tussen het bestuur van het Rijssens Mannenkoor en hun nieuw aangestelde dirigent Jaap Kramer uit Urk op de locatie van het Rijssens Mannenkoor aan de Agonstraat in Rijssen.

De ondertekening vond plaats onder het toeziend oog van vele leden van het koor die kwamen voor een kennismaking met hun nieuwe dirigent en zijn vrouw en kinderen. En natuurlijk was aanwezig de beschermvrouwe van het Rijssens Mannenkoor, CDA Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik, met haar echtenoot Jan. De nieuwe dirigent Jaap Kramer is 37 jaar oud en is op 17 jarige leeftijd begonnen als dirigent bij het jonge mannenkoor Soli Deo Gloria uit Urk, waar hij nog steeds actief is.

Bevlogen musicicus
Jaap Kramer volgde het conservatorium en de opleiding voor Koordirectie. Als dirigent is hij al vanaf zijn 17e werkzaam bij het Mannenkoor Soli Deo Gloria in Urk. Verdere dirigeert hij het gemengde koor Glorify uit Biddinghuizen en het gemengde koor Zon en Blij uit Meppel. Daarnaast is Jaap een veel gevraagde persoon voor de begeleiding op orgel, piano (zijn grote passie) en als zanger. Ook treedt hij op als dirigent bij het programma Nederland Zingt. Hij is een enthousiaste bevlogen musicus, waar het Rijssens Mannenkoor nog veel plezier aan kan beleven. Jaap geeft zelf aan, dat hij met hoge verwachtingen naar Rijssen afreist.

Nieuwe weg voor koor
In zijn toespraak heet voorzitter Gert Jan Klein Legtenberg iedereen van harte welkom. Hij vervolgt: "Op dit bijzondere moment van het jaar een korte terugblik en uitkijkend naar een nieuwe start! En hartelijk woord van welkom voor onze nieuwe dirigent met zijn gezin en aan onze beschermvrouwe, Annie Schreijer - Pierik en haar echtgenoot Jan en aan alle aanwezige zangers van het Rijssens Mannenkoor. Volgens de voorzitter ligt er een mooi jubileumjaar achter ons, maar helaas ook met een zwart randje, maar dit laten we na morgen achter ons . In het jaar 2018 slaan we met ons Rijssens Mannenkoor een nieuwe weg in genaamd: mannenkoor 2.0 Een nieuwe periode met een nieuwe dirigent , een andere repetitieavond en hopelijk met een fiks aantal nieuwe leden Onze dirigent heeft een pittige opdracht meegekregen om het Rijssens mannenkoor op een hoger plan te brengen (Champions League ) en het zingen maar ook met name zijn plezier over te brengen in de repetities en concerten over te brengen aan alle leden van het Rijssens Mannenkoor. De komende periode zal er gewerkt worden aan een plan waar het beleid wordt uitgestippeld met als doel dat we ook in het jaar 2027 tijdens ons 100 jarig jubileum ook nog steeds goed gestemd zijn. Ten slotte wenste de voorzitter alle aanwezigen een voorspoedig 2018 toe."

Dick Tukkers

Foto: Gert Jan Klein Legtenberg, Jaap Kramer en Annie Schreijer-Pierik

Afbeelding
Nieuwe tafel? Maak hem samen met Mooie Tafels 2 uur geleden
Afbeelding
OV-ambassadeurs houden inloopspreekuur in Rijssen 4 uur geleden
Afbeelding
'Versiering' aan hekken bouwterrein Albert Heijn 19 uur geleden
De koeien houden de wacht bij de poasboake van Holterbroek. De komende dagen wordt daar nog hard gewerkt om er een mooie poasboake van te maken.
Speciale paasvurenroute langs Holtense poasboakes 20 uur geleden
Met de hulp van een leerlinge hijst wethouder René de Koff de vlag als startsein voor het verkeersexamen van VVN Rijssen-Holten.
'Zijn jullie al een beetje zenuwachtig?' gisteren
Afbeelding
IVN houdt fotowedstrijd rondom het thema Lente 28 mrt, 12:06
Afbeelding
Nú is het moment om te winkelen bij Van Dal mannenmode in Rijssen 27 mrt, 20:19
Bart bezoekt regelmatig zijn ouderlijk huis en vrienden in Holten (eigen foto).
Bart Vermeulen reizende ster in artiestenland 27 mrt, 18:12