Afbeelding
Foto: Gerrit Dannenberg

Enkco gaat verhuizen van Waagweg uit de dorpskom naar Vletgaarsmaten

Algemeen

HOLTEN - Vleesverwerker Enkco gaat verhuizen van de Waagweg naar industrieterrein Vletgaarsmaten.

Burgemeester en wethouders en Enkco BV hebben afspraken gemaakt over het verplaatsen van het bedrijf uit centrum van Holten naar Vletgaarsmaten. Onlangs ondertekenden de partijen de overeenkomst. Deze overeenkomst wordt in de vergadering van de raadscommissie Grondgebied van 1 februari behandeld.

In de overeenkomst staat dat de gemeente het huidige perceel van Enkco aan de Waagweg koopt en dat Enkco een nieuw perceel op bedrijventerrein Vletgaarsmaten koopt van de gemeente. Het streven is dat Enkco binnen drie jaar van de Waagweg vertrokken is. Enkco zal de panden aan de Waagweg blijven gebruiken tot de overgang naar de nieuwbouw op Vletgaarsmaten.

Kans
Directeur Heite Dommerholt (rechts op de foto) van Enkco is blij met de extra ruimte die zijn onderneming krijgt op Vletgaarsmaten.

Groei
"We hebben die ruimte nodig om een duurzame productielocatie neer te zetten waarmee het voor Enkco mogelijk zal zijn het productieproces nog verder te optimaliseren en onze groeiambities waar te maken."

Blij
Wethouder Bert Tijhof is blij met de overeenkomst. "Enkco is een aanwinst voor bedrijventerrein Vletgaarsmaten. De werkgelegenheid en andere economische impulsen die Enkco met zich meebrengt zijn belangrijk voor onze gemeente. De provincie vond dat we in onze gemenete eigenlijk de veel industrieterrein in de verkoop hadden, maar nu Enkco verhuist naar het industrieterrein wordt dat overaanbod snel ingelopen."

Positief
Burgemeester Arco Hofland is ook positief: "Maatschappelijk en stedenbouwkundig past de aankoop van Enkco bij het grotere plaatje waar we als gemeente al jaren mee bezig zijn: uitplaatsing van bedrijven uit de kern Holten, waardoor er ruimte komt voor woningbouw zoals ook bij de Kol is gebeurd. Ook het Groentransferium aan de zuidzijde van het spoor kan nu worden afgerond. Daardoor kan ook de verbinding tussen het het centrum van Holten en de Holterberg worden gerealiseerd."

Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode 16 uur geleden
 Het doel van deze middag is om onder het genot van een heerlijke lunch nieuwe buurtbewoners te ontmoeten.
Inloop met lunch voor inwoners Enter in De Bron 21 uur geleden
Pawel zorgde voor veel dreiging voorin en zorgde met zijn goal voor de ommekeer in de wedstrijd.
S.v. Rijssen zet indrukwekkende winstreeks voort tegen Avereest 23 apr, 19:54
Merle Bouwmeester uit Wierden en Lina Ilkay uit Zutphen.
Druk en succesvol weekend voor SVOD 23 apr, 17:41
Ontvang een echt Super Natuur Onderzoekers diploma bij de Nature Experience.
Meivakantie in het Natuurmuseum 23 apr, 13:57
De opbrengst wordt gebruikt voor huisvesting- en energiekosten van de Kledingbank.
Kledingbank Rijssen-Holten in 'de Oude Plus' nu vaker geopend 23 apr, 11:50
De feesttent op de Evenementenweide achter het Parkgebouw is het middelpunt tijdens de komende Oranjedagen. (Foto: Oranjeverenigng Rijssen)
'Er is voor iedereen erg veel te doen' 21 apr, 12:56
Ann Michelle Lee en haar worshipband verzorgen de muzikale omlijsting.
Avond van ontmoeten, inspiratie uit de bijbel en muziek 20 apr, 17:55