Afbeelding

Ladies Park Run

Algemeen

RIJSSEN - De Fitness Occasion Ladies Park Run komt er weer aan; dit is een gezellige hardloopwedstrijd, alléén voor de dames. Afgelopen jaar was de succesvolle eerste editie, met gelijk een groot aantal deelneemsters. Dit smaakte gelijk naar meer, zowel bij de organisatie als lopers.

De tweede editie van de Ladies Park Run zal gehouden worden op zaterdag 24 maart in Rijssen. Dit is een wedstrijd van 5 kilometer, waardoor deze dus ook uitstekend geschikt is voor dames die nog niet zo fanatiek zijn in het hardlopen. De Park Run is natuurlijk ook gewoon een mooi excuus om hier juist mee te beginnen...

Inschrijven
De inschrijving is inmiddels geopend; deelname kost 9,50 euro en inschrijven kan via www.ladiesparkrun.nl. De organisatie heeft wel een maximum aantal deelneemsters ingesteld; 500 lopers mogen aan de start verschijnen. Dit om al te grote drukte op het parcours te vermijden. Iedere deelnemer ontvangt ook een mooie goodie bag.

Geschiedenis
Fitness Occasion Ladies Park Run is een unieke hardloopwedstrijd die in het leven is geroepen door Atletiekvereniging Rijssen. Sinds de start van de laagdrempelige hardlooptrainingen 'Start to Run' in 2015, is het aantal vrouwelijke lopers flink toegenomen. Vanwege de succesvolle trainingen en de groei van vrouwelijke lopers heeft AV Rijssen een nieuw evenement bedacht dat dicht bij huis ligt. Fitness Occasion Ladies Park Run met een hoge 'funfactor' in en om het Volkspark van Rijssen. Het parcours is 2,5 km lang, loopt rondom het Parkgebouw en Kasteel de Oosterhof en wordt twee keer gelopen. De start en finish is bij het Parkgebouw. Daar staat een dj van Radio 350 die de deelnemers binnen haalt. Ladies Park Run is minder competitief dan de jaarlijkse Rijsserbergloop, Triatlon, Bevrijdingsloop of de Crosscircuit loop. AV Rijssen hoopt op deze manier de vrouwen uit de dagelijkse routine te trekken en met veel plezier te laten hardlopen in het park.

Karin Stegeman en Wim Nijkamp van Toerisme Rijssen-Holten.
Column: Om de hoek 5 uur geleden
Afbeelding
Concert met samenzang van De Twente Zangers in Dorpskerk Wierden 7 uur geleden
Afbeelding
Politie zoekt in Holten man met bivakmuts 9 uur geleden
Afbeelding
Eat to meet - een ontmoetingsbrunch voor jongeren van 10 tot 15 jaar 10 uur geleden
Burgemeester Van Houdt met de winnaars, Ilse Kleijer, Elsina Siemerink, Jenine Siemerink, Anja Nijkamp van Hobby Vison en Ard Wessels, voorzitter van de HABI (vlnr)
Hobby Vision heeft weer het beste team 12 uur geleden
Afbeelding
Van AH naar BH in Holten: 'Op naar grootste gift voor Pink Ribbon' VIDEO 17 apr, 21:29
Met 'Heiligen Hendrik' maakt Bert al jarenlang theatervoorstellingen en speelt hij voor uitverkochte zalen overal in Nederland.
In de spotlights: Bert Eeftink 17 apr, 13:49
Afbeelding
Excelsior'31 futsal verslaat FC Coronaas na comeback 17 apr, 12:08