Afbeelding

Klas Reggesteyn schenkt geld aan KWF

Algemeen

RIJSSEN - De Leerlingen van het CSG Reggesteyn in Rijssen hebben vorige week vrijdag een mooie cheque overhandigd aan KWF Kankerbestrijding.

De leerlingen van klas 2 VMBO basis/kader zamelden maar liefst 834,80 euro in voor dit doel. Dit in het kader van de lessen Mens & Beroep; ook voor andere goede doelen zamelden zij geld in. "We zijn ontzettend trots op onze leerlingen dat ze zich zo hebben ingezet om dit bedrag bij elkaar te verzamelen", aldus Didié Wierbos, docent Mens & Beroep. Leerlingen hebben zich op allerlei manieren ingezet. Zo gaat een leerling meedoen aan de Alpe d'HuZes. Zij gaat lopend de berg op en zamelt daarmee geld in voor het KWF. Zij loopt mee omdat haar tante overleden is aan kanker. De hele klas steunt haar bij deze onderneming door geld in te zamelen. In andere klassen zijn bijvoorbeeld EHBO-kistjes gemaakt en verkocht of auto's gewassen. Ook zijn er flessen ingezameld, cakes en koeken gebakken en verkocht.

Opsluiten
Daarnaast hebben 5 eerstejaars ook een spontane actie bedacht en op touw gezet. Deze leerlingen hebben zich vrijwillig 24 uur laten opsluiten voor het goede doel. Tijdens deze 24 uur mochten de leerlingen wel eten en drinken maar niet slapen. Ze wilden hiermee geld ophalen voor de Stichting KIKA. De leerlingen hebben 24 uur lang muziek gedraaid waaronder veel verzoeknummers. In totaal is hiermee een bedrag van 1.650 euro verzameld.

Alle acties
In totaal hebben de leerlingen voor de volgende doelen geld ingezameld: Alpe d'HuZes 470,40 euro. (Dit wordt nog meer in verband met extra actie tijdens het Open Huis). KWF: 834,80 euro. Ronald McDonald Fonds: 1.109,93 euro en Stichting KIKA: 1.650 euro.

Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 1 uur geleden
Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje 5 uur geleden
Afbeelding
Principeverzoek windturbines 6 uur geleden
Afbeelding
Super die Super Super 8 uur geleden
Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode gisteren
 Het doel van deze middag is om onder het genot van een heerlijke lunch nieuwe buurtbewoners te ontmoeten.
Inloop met lunch voor inwoners Enter in De Bron 24 apr, 12:00
Pawel zorgde voor veel dreiging voorin en zorgde met zijn goal voor de ommekeer in de wedstrijd.
S.v. Rijssen zet indrukwekkende winstreeks voort tegen Avereest 23 apr, 19:54
Merle Bouwmeester uit Wierden en Lina Ilkay uit Zutphen.
Druk en succesvol weekend voor SVOD 23 apr, 17:41