Afbeelding

Lijsttrekker Jan Aanstoot

Algemeen

RIJSSEN-HOLTEN - Het bestuur van Gemeentebelang Rijssen-Holten heeft voor de aankomende raadsverkiezingen van 21 maart 2018 gekozen voor Jan Aanstoot. Jan is sinds het jaar 2009 politiek actief voor Gemeentebelang Rijssen-Holten als commissielid. In 2010 werd hij raadslid en in het jaar 2014 werd hij wethouder bij het college.

Waarom stelde u zich beschikbaar als lijsttrekker? Ik stelde mij dit jaar voor de derde keer beschikbaar als lijsttrekker omdat ik graag de aanvoerder wil zijn van een politieke groepering die dichtbij de mensen staat.

Streeft uw partij bepaalde hoofddoelen of ambities na? Gemeentebelang heeft haalbare ambities en neemt haar verantwoordelijkheid. We nemen al 13 van de 17 jaar deel aan het college van onze mooie gemeente. De kandidatenlijst is aanzienlijk verjongd en we hebben een brede jeugdgroep aan ons weten te binden. We vinden dat inwoners direct of indirect betrokken moeten worden. Op sociaal gebied willen we decentralisaties in de gaten houden zodat iedereen mee kan blijven doen. Een van onze speerpunten is stevig uitvoering geven aan de gemeentelijke duurzaamheidsvisie en de doelstellingen. Zo pleiten we voor een financiële bijdrage bij het slopen van asbestdaken in het buitengebied. Tevens zijn we voor het gratis storten van kleine hoeveelheden asbest. Inwoners moeten financieel kunnen deelnemen aan energieprojecten en we streven naar voldoende woningen voor alle doelgroepen. We willen het openbaar basisonderwijs behouden in alle kernen en streven naar een verdere uitbreiding van MBO- en mogelijk naar HBO-onderwijs. Sportvoorzieningen dienen betaalbaar te blijven. We pleiten voor verruiming van openingstijden in de horeca en evenementen. We zijn en blijven graag een ondernemersvriendelijke gemeente kiezen daarom voor enige terughoudendheid in het beslissen op welke dagen winkels geopend zijn.

Wat zijn de te verwachten acties tot aan de verkiezingen? Wij doen mee aan alle openbare politieke discussies en voeren acties op sociale media, alles gebaseerd op de speerpunten uit ons partijprogramma. Daarnaast zult u ons zien op de verschillende fysieke dragers zoals flyers, banners, pamfletten en spandoeken.

Wilt u de politiek op de huidige wijze voortzetten? Het huidige politieke klimaat in Rijssen-Holten is te omschrijven als gezond en constructief. Het algemeen belang staat voorop en niet het individuele partij-politieke belang. Om deze reden is ook het coalitieakkoord 2014-2018 nagenoeg volledig uitgevoerd.

Op hoeveel zetels rekent u bij de komende verkiezing? We streven met onze nieuwe kandidaten naar 4 zetels, een stevige basis om ons beleid voort te zetten.
Dick Tukkers

Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 5 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 6 uur geleden
Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje 11 uur geleden
Afbeelding
Principeverzoek windturbines 12 uur geleden
Afbeelding
Super die Super Super 13 uur geleden
Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode 24 apr, 17:39
 Het doel van deze middag is om onder het genot van een heerlijke lunch nieuwe buurtbewoners te ontmoeten.
Inloop met lunch voor inwoners Enter in De Bron 24 apr, 12:00
Pawel zorgde voor veel dreiging voorin en zorgde met zijn goal voor de ommekeer in de wedstrijd.
S.v. Rijssen zet indrukwekkende winstreeks voort tegen Avereest 23 apr, 19:54