Afbeelding
Foto: Gerrit Dannenberg

Joop Voortman uitvinder van de Bedrijvenatlas

Algemeen

RIJSSEN – De gemeente Rijssen-Holten heeft als eerste gemeente in Nederland een super praktische Bedrijvenatlas.

Uitvinder is Joop Voortman van de gemeente. De bedrijvenatlas én app is door de hem ontwikkeld in samenwerking met het Rijssens bedrijf ID-Gis aan de Boomkamp. Het nieuwe instrument stelt ondernemers in staat alle actuele informatie te krijgen die een ondernemer nodig heeft die zich hier wil vestigen. "Maar ook gevestigde ondernemers die bijvoorbeeld willen uitbreiden, kunnen hier aan alle voor hen nuttige informatie komen."

Interactief
De bedrijvenatlas is interactieve kaart die heel gemakkelijk te benaderen is. Op de website van de gemeente Rijssen-Holten ben je via de knop Ondernemen direct bij de Bedrijvenatlas. "Als je op zoek bent naar een kavel of naar pand, dan kun je dat nu heel gemakkelijk te weten komen," legt Voortman uit.

Buurman
"De kaart laat kavels zien, huurpanden en de meest actuele uitgiftelocaties zoals het Nijhuisterrein, Elsmoat in Enter en Vletgaarsmaten in Holten. Als je de kavels aanklikt zie je meteen wat de oppervlakte is. Maar je kunt ook zien welk bedrijf naast je of in de buurt zit en waar je rekening mee moet of kunt houden."

Actueel
Alle gegevens zijn hoogst actueel. "Ja ook de luchtfoto's," zegt Voortman. "Op Google staan vaak foto's die niet altijd actueel zijn. Alle harde gegevens zoals van het Kadaster en de Kamer van Koophandel zijn in de Bedrijvenatlas zichtbaar." Ook de milieucategorieën waarmee een ondernemer moet rekenen en de omgevingsplannen, de vroegere bestemmingsplannen, worden aan de Bedrijvenatlas gekoppeld. Ook kan aan de hand van de Bedrijvenatlas de onroerende zaakbelasting worden bepaald.

Eerste gemeente
De gemeente Rijssen-Holten heeft als ondernemende gemeente een naam hoog te houden, maar met deze Bedrijvenatlas wordt in gemeenteland volop de blits gemaakt. Rijssen-Holten is de eerste gemeente in Nederland de dit instrument heeft en gebruikt.

Afbeelding
Lentefair voor jong en oud 1 uur geleden
Er zijn op zondag 28 april allerlei oude motoren te bewonderen bij de Enterse Motor Club.
Jaarlijkse veteranen- en klassieker motoren rit 16 uur geleden
Frank Averesch had met drie assists en één doelpunt een belangrijk aandeel in de overwinning.
S.v. Rijssen triomfeert met overtuiging in doelpuntrijke strijd 18 uur geleden
Op 22 mei neemt Noah het op tegen de voorleeskampioenen uit de 11 overige provincies.
De voorleeskampioen van Overijssel is Noah Ndikuriyo! 22 uur geleden
Afbeelding
Hosanna zet jubilaris Jenny in het zonnetje 23 uur geleden
Arco Hofland en Jurgen van Houdt onthulden het nieuwe beeld op plein Tusveld. Arco hoopt met het beeld mensen te raken en een signaal af te geven.
Nieuw beeld in Rijssen benadrukt: 'Het is 5 voor 12!' VIDEO 12 apr, 18:21
Mariniers met tamboers voorop lopen over het toepad de kazerne binnen.
Werkgroep Mariniers toont 'Tamboers en Pijpers' in Oudheidkamer Hoolt'n 11 apr, 14:00
Afbeelding
Kuier'n door het Hart van Holten 11 apr, 12:07