Afbeelding
Foto: Gerrit Dannenberg

Joop Voortman uitvinder van de Bedrijvenatlas

Algemeen

RIJSSEN – De gemeente Rijssen-Holten heeft als eerste gemeente in Nederland een super praktische Bedrijvenatlas.

Uitvinder is Joop Voortman van de gemeente. De bedrijvenatlas én app is door de hem ontwikkeld in samenwerking met het Rijssens bedrijf ID-Gis aan de Boomkamp. Het nieuwe instrument stelt ondernemers in staat alle actuele informatie te krijgen die een ondernemer nodig heeft die zich hier wil vestigen. "Maar ook gevestigde ondernemers die bijvoorbeeld willen uitbreiden, kunnen hier aan alle voor hen nuttige informatie komen."

Interactief
De bedrijvenatlas is interactieve kaart die heel gemakkelijk te benaderen is. Op de website van de gemeente Rijssen-Holten ben je via de knop Ondernemen direct bij de Bedrijvenatlas. "Als je op zoek bent naar een kavel of naar pand, dan kun je dat nu heel gemakkelijk te weten komen," legt Voortman uit.

Buurman
"De kaart laat kavels zien, huurpanden en de meest actuele uitgiftelocaties zoals het Nijhuisterrein, Elsmoat in Enter en Vletgaarsmaten in Holten. Als je de kavels aanklikt zie je meteen wat de oppervlakte is. Maar je kunt ook zien welk bedrijf naast je of in de buurt zit en waar je rekening mee moet of kunt houden."

Actueel
Alle gegevens zijn hoogst actueel. "Ja ook de luchtfoto's," zegt Voortman. "Op Google staan vaak foto's die niet altijd actueel zijn. Alle harde gegevens zoals van het Kadaster en de Kamer van Koophandel zijn in de Bedrijvenatlas zichtbaar." Ook de milieucategorieën waarmee een ondernemer moet rekenen en de omgevingsplannen, de vroegere bestemmingsplannen, worden aan de Bedrijvenatlas gekoppeld. Ook kan aan de hand van de Bedrijvenatlas de onroerende zaakbelasting worden bepaald.

Eerste gemeente
De gemeente Rijssen-Holten heeft als ondernemende gemeente een naam hoog te houden, maar met deze Bedrijvenatlas wordt in gemeenteland volop de blits gemaakt. Rijssen-Holten is de eerste gemeente in Nederland de dit instrument heeft en gebruikt.

Afbeelding
Cursus internet voor beginners 14 uur geleden
Afbeelding
Maak het verschil voor een ander met de gebakjesactie 24 sep., 19:47
Afbeelding
Amateur schietwedstrijd bij SV Tubantia in Rijssen 24 sep., 18:38
Afbeelding
Eerste restauratieproject onthuld 24 sep., 18:09
Afbeelding
Nomineer organisatie of een jonge vrijwilliger 24 sep., 12:20
Afbeelding
Houd je hersenen actief in de Studiekring bij de bibliotheek 23 sep., 17:26
Afbeelding
Bijeenkomsten 'Goed omgaan met dementie' 23 sep., 14:06
Afbeelding
Respect voor dialect in de Fruytierschool Rijssen 23 sep., 10:48