Afbeelding
Foto: Gerrit Dannenberg

Joop Voortman uitvinder van de Bedrijvenatlas

Algemeen

RIJSSEN – De gemeente Rijssen-Holten heeft als eerste gemeente in Nederland een super praktische Bedrijvenatlas.

Uitvinder is Joop Voortman van de gemeente. De bedrijvenatlas én app is door de hem ontwikkeld in samenwerking met het Rijssens bedrijf ID-Gis aan de Boomkamp. Het nieuwe instrument stelt ondernemers in staat alle actuele informatie te krijgen die een ondernemer nodig heeft die zich hier wil vestigen. "Maar ook gevestigde ondernemers die bijvoorbeeld willen uitbreiden, kunnen hier aan alle voor hen nuttige informatie komen."

Interactief
De bedrijvenatlas is interactieve kaart die heel gemakkelijk te benaderen is. Op de website van de gemeente Rijssen-Holten ben je via de knop Ondernemen direct bij de Bedrijvenatlas. "Als je op zoek bent naar een kavel of naar pand, dan kun je dat nu heel gemakkelijk te weten komen," legt Voortman uit.

Buurman
"De kaart laat kavels zien, huurpanden en de meest actuele uitgiftelocaties zoals het Nijhuisterrein, Elsmoat in Enter en Vletgaarsmaten in Holten. Als je de kavels aanklikt zie je meteen wat de oppervlakte is. Maar je kunt ook zien welk bedrijf naast je of in de buurt zit en waar je rekening mee moet of kunt houden."

Actueel
Alle gegevens zijn hoogst actueel. "Ja ook de luchtfoto's," zegt Voortman. "Op Google staan vaak foto's die niet altijd actueel zijn. Alle harde gegevens zoals van het Kadaster en de Kamer van Koophandel zijn in de Bedrijvenatlas zichtbaar." Ook de milieucategorieën waarmee een ondernemer moet rekenen en de omgevingsplannen, de vroegere bestemmingsplannen, worden aan de Bedrijvenatlas gekoppeld. Ook kan aan de hand van de Bedrijvenatlas de onroerende zaakbelasting worden bepaald.

Eerste gemeente
De gemeente Rijssen-Holten heeft als ondernemende gemeente een naam hoog te houden, maar met deze Bedrijvenatlas wordt in gemeenteland volop de blits gemaakt. Rijssen-Holten is de eerste gemeente in Nederland de dit instrument heeft en gebruikt.

Afbeelding
Zomerserie orgelconcerten in de Schildkerk 27 mei, 17:49
Afbeelding
H. Dionysiuskerk is open tijdens Open Kerkendag 27 mei, 07:55
Afbeelding
s.v. Rijssen met 2-0 onderuit in wedstrijd tegen RSKV Bornerbroek 26 mei, 19:53
Afbeelding
Oproep voor 'krakersrellen' van zwembad De Koerbelt 26 mei, 17:55
Afbeelding
Geslaagd weekend voor SVOD turnsters in België 26 mei, 15:54
Afbeelding
Canon Rijssense kerken staat online 26 mei, 11:50
Afbeelding
'Ons Vermaak' houdt jeugdviswedstrijden 26 mei, 09:50
Afbeelding
Hele buurt wil lindebomen Haarstraat juist kappen 26 mei, 08:03