Afbeelding

Hartelijk dank JV "Immanuël"!

Algemeen

RIJSSEN - Elk jaar kiest Jeugdvereniging "Immanuel", onderdeel van Hervormd Rijssen, een goed doel. Dit jaar werd gekozen om het werk van Bible League International te ondersteunen!

Bible League International is een zendingsorganisatie die in 1938 werd opgericht in Amerika. Twee jaar eerder werd William Chapman ernstig ziek en kreeg bezoek van een ouderling uit zijn kerk. De ouderling vroeg hoe het met hem ging, las een Bijbelgedeelte en vroeg vervolgens in zijn gebed om genezing van William. Daarbij sprak hij ook de wens uit dat William dan voor de rest van zijn leven dienstbaar zou zijn aan de verspreiding van het Evangelie. De genezing kwam! En William realiseerde zich dat hij het gebed van de ouderling niet vrijblijvend naast zich neer kon leggen. Hij werd actief in lokaal evangelisatiewerk. Samen met zijn vrouw ging hij deur-aan-deur om te vragen of de bewoners een Bijbel hadden. Zo niet, dan had hij één vraag voor ze: "beloof je de Bijbel te lezen?" Als die toezegging werd gedaan ontvingen de bewoners een gratis Bijbel van hem. Op die manier heeft William, samen met zijn vrouw de eerste duizend Bijbels verspreid. In 1938 werd hij de grondlegger van de organisatie Bible League International, die in 2018 het 80-jarig bestaan viert! Momenteel is Bible League International actief in meer dan 40 landen met het ondersteunen van de lokale kerken door middel van training, Bijbelstudie-aanbod, Bijbels en andere gerelateerde materialen. Door middel van 3 programma's (Project Philippus voor Bijbelstudie; Kerkplanting en Alfabetisering) worden jaarlijks miljoenen mensen bereikt met het Evangelie. Door middel van het alfabetisering project krijgen degenen die nooit kans hebben gehad om te leren lezen en schrijven nieuwe kansen in het leven!

Bedankt
De organisatie is dankbaar dat JV "Immanuël" dit jaar de keuze heeft gemaakt voor Bible League International. Namens ons, de lokale kerken en partners, hartelijk dank aan de leiding en leden van de JV, de organisatie van de verkoopactie en de organisatie van het volleybaltoernooi. Uiteraard ook dank aan iedereen die op een andere manier heeft meegewerkt aan het resultaat, niet in de laatste plaats door het kopen van de puddingbroodjes en Rijssense hartjes! Afgelopen zondag mochten we een cheque met het mooie bedrag van 1.600 euro in ontvangst nemen, nadat we de gelegenheid kregen om het werk nog eens te presenteren tijdens de JV-avond. Geweldig dat zoveel jongeren zich willen inzetten voor dit goede doel!

Pawel zorgde voor veel dreiging voorin en zorgde met zijn goal voor de ommekeer in de wedstrijd.
S.v. Rijssen zet indrukwekkende winstreeks voort tegen Avereest 16 uur geleden
Merle Bouwmeester uit Wierden en Lina Ilkay uit Zutphen.
Druk en succesvol weekend voor SVOD 18 uur geleden
Ontvang een echt Super Natuur Onderzoekers diploma bij de Nature Experience.
Meivakantie in het Natuurmuseum 21 uur geleden
De opbrengst wordt gebruikt voor huisvesting- en energiekosten van de Kledingbank.
Kledingbank Rijssen-Holten in 'de Oude Plus' nu vaker geopend gisteren
De feesttent op de Evenementenweide achter het Parkgebouw is het middelpunt tijdens de komende Oranjedagen. (Foto: Oranjeverenigng Rijssen)
'Er is voor iedereen erg veel te doen' 21 apr, 12:56
Ann Michelle Lee en haar worshipband verzorgen de muzikale omlijsting.
Avond van ontmoeten, inspiratie uit de bijbel en muziek 20 apr, 17:55
Rijsserbergloop finish 5 km 2022
Inschrijven Rijsserbergloop: limiet is bijna bereikt 20 apr, 12:43
Afbeelding
Mark verzamelt alles van de Canadese bevrijders 20 apr, 10:20