Afbeelding
Foto: Gerrit Dannenberg

Sander Haase bindt de hond de bel aan

Algemeen

RIJSSEN – Het aantal meldingen van hondenuitwerpselen is bijzonder hoog, terwijl het aantal boetes voor eigenaren die hun hond fout laten poepen juist zeer laag is.

Raadslid Sander Haase (SGP) legde dit onsmakelijke onderwerp donderdagavond op tafel tijdens de vergadering van de Commissie Grondgebied. Volgens Haase staat de overlast van hondenuitwerpselen al jaren met stip genoteerd in de top tien van ergernissen bij de burgers, maar slaagt de gemeente er maar niet dit afdoende te bestrijden.

Vergeven
Haase zei zo langzamerhand ervaringsdeskundige te zijn op dit thema. "Als vader van twee kleine kinderen kan ik uit eigen ervaring zeggen dat gebieden waar mensen normaal gesproken lekker kunnen wandelen echt vergeven zijn van de hondenpoep. Wie regelmatig rond het hertenkamp wandelt of op de Weijerd weet dat het niet leuk meer is."

Boetes
Volgens Haase staat het aantal uitgedeelde parkeerboetes in geen verhouding tot het aantal bekeuringen dat is uitgedeeld aan hondenbezitters die hun honden zich laten ontlasten op plaatsen waar dat niet mag. "Waarom wordt er niet vaker geverbaliseerd," zo wilde Haase van wethouder Jan Aanstoot weten.

Controle
Aanstoot zei zeker te weten dat er goed gecontroleerd wordt. "We doen er alles aan om het probleem te tackelen," sprak hij beeldend. "Er zijn inderdaad stukken minder parkeerbonnen zijn uitgedeeld, maar het probleem is dat er bij hondenoverlast pas bekeurd kan worden als er op heterdaad betrapt wordt. Bij fout parkeren gaat dat anders."

Nachtkijker
Haase liet weten het er niet bij te laten zitten. Hij kondigde aan er in de raadsvergadering op terug te komen. Overdag blijken hondenbezitters hun honden overigens keurig te laten poepen in de gemeentelijke hondentoiletten. De foute hondendrollen blijven vooral achter na de laatste uitlaatronde in het donker 's avonds laat. Ook de nachtkijker van de controleambtenaar lijkt niet te helpen. En jammer is ook dat de goeden weer lijden onder de hondenbezitters die zich niet aan de spelregels houden.

Afbeelding
Van AH naar BH in Holten: 'Op naar grootste gift voor Pink Ribbon' VIDEO 10 uur geleden
Met 'Heiligen Hendrik' maakt Bert al jarenlang theatervoorstellingen en speelt hij voor uitverkochte zalen overal in Nederland.
In de spotlights: Bert Eeftink 18 uur geleden
Afbeelding
Excelsior'31 futsal verslaat FC Coronaas na comeback 20 uur geleden
Afbeelding
Lentefair voor jong en oud 22 uur geleden
Er zijn op zondag 28 april allerlei oude motoren te bewonderen bij de Enterse Motor Club.
Jaarlijkse veteranen- en klassieker motoren rit 16 apr, 19:54
Frank Averesch had met drie assists en één doelpunt een belangrijk aandeel in de overwinning.
S.v. Rijssen triomfeert met overtuiging in doelpuntrijke strijd 16 apr, 17:54
Op 22 mei neemt Noah het op tegen de voorleeskampioenen uit de 11 overige provincies.
De voorleeskampioen van Overijssel is Noah Ndikuriyo! 16 apr, 13:54
Afbeelding
Hosanna zet jubilaris Jenny in het zonnetje 16 apr, 12:04