Afbeelding

Activiteiten De Zonnebloem

Algemeen

De Zonnebloem afdelingen Rijssen en Holten gaan gezamenlijk activiteiten aanbieden. De Zonnebloem richt zich voornamelijk op mensen met een lichamelijke beperking die het fijn vinden om gezelschap te krijgen en om af en toe mee te doen aan een gezellige activiteit.

In de vrijwilligersvergadering van de afdeling Holten op 10 april is besloten om de gasten uit Holten ook te informeren en uit te nodigen voor alle activiteiten die vanuit Rijssen worden georganiseerd. Deelnemers hoeven geen lid te zijn van De Zonnebloem. Iedereen die hoort bij de doelgroep kan inschrijven en meedoen aan die activiteiten.

Naar de dierentuin
De eerstvolgende activiteit is een dagje uit naar de dierentuin in Nordhorn. De bus is toegankelijk voor elektrische rolstoelen. Het vertrek is om 9.30 uur en we zijn rond 17.00 terug in Rijssen. Rolstoelen zijn ook beschikbaar in de dierentuin. Waar nodig zorgen vrijwilligers voor het vervoer van en naar de opstapplaats en als duwers. Opgave kan tot 13 mei, wel geldt VOL is VOL. De kosten zijn inclusief warme maaltijd, koffie, etc..35 euro p.p.. Informatie en opgave: Marijke den Elzen 06 40 53 34 04.

Samenwerking Rijssen en Holten
In 2017 heeft de Zonnebloem Holten het bestuur ondergebracht bij de afdeling Rijssen en is doorgegaan als een actieve werkgroep. De werkgroep houdt zich vooral bezig met het beperken van eenzaamheid. De vrijwilligers bezoeken hun gasten thuis, gaan wandelen in het dorp of kiezen voor een kopje koffie op een terras, etc.. Soms zijn er gezamenlijke uitstapjes zoals bezoek aan een kerstmarkt en de heidetocht. De afdeling Rijssen organiseert naast het huisbezoek ook meerdere groepsactiviteiten zoals museumbezoek, picnic op de Borkeld, Het Winterbuffet, High Tea, handwerkmiddagen, etc.. Het zijn mogelijkheden om een keer echt uit te zijn. En om gezellig met gelijkgestemden te genieten van een leuk uitje. Door de samenwerking wordt het aanbod aan de gasten van De Zonnebloem verbreed, verbeterd en ontstaan meer keuzemogelijkheden om gezellig uit te zijn.

De volgende Dutch Supersport ronde staat gepland voor zaterdag 18 mei.
Maik Duin scoort knappe tweede plaats op het TT Circuit Assen 30 apr, 10:17
Vlak voor de finish in Rijssen krijgen de renners nog de lastige Markeloseberg voor hun kiezen. (Foto: Herbert Huizer)
Sterk internationaal deelnemersveld belooft spannende Ronde van Overijssel 29 apr, 18:04
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 28 apr, 19:27
Afbeelding
Cursus Jeugdnatuurbegeleider Sallandse Heuvelrug en Reggedal 28 apr, 17:58
Waar het allemaal begon in Almelo – 1957 – Grotestraat 106
Roessingh Revalidatie Techniek heeft nieuwe aanmeetlocatie 28 apr, 13:29
Bijen zijn zeer belangrijk voor het ecosysteem, helaas slinken hun aantallen.
Help Nederland in bloei te zetten 28 apr, 11:55
Het dumpen van tuinafval in de natuur lijkt misschien onschuldig, maar de gevolgen kunnen groter zijn dan je denkt...
Dump geen tuinafval in de natuur 27 apr, 18:10
Tijdens een van de bijeenkomsten werd er opnieuw getrouwd.
Bijeenkomsten 'De Kracht van Herinnering' 27 apr, 14:05