Afbeelding

Sportclub Rijssen verslaat Daarlerveen met 1 – 0

Algemeen

RIJSSEN - Na een week rust, mogen de spelers van Gerald Willems om half drie de aftrap nemen tegen Daarlerveen.

Daarlerveen is de laatste weken in goeden doen. Devies is dus: vanaf het begin er vol tegenaan. Willems begint in het veld met bekende spelers, waaronder Tygo Pijffers en Jasper Kreijkes. Op de bank Tom Markvoort, Matthijs Tempert, Khalid Hassan en Tijs Theijink, die vier weken geleden een longontsteking opliep.

Pupil van de week, Jared Manuhuwa, scoort met de door Bouwhuis–Autoschade geschonken wedstrijdbal. Dan ontspint zich een duel dat alle kanten op kan. Sportclub is alleen iets zuiverder in de passing en ligt boven. In de vierde minuut een goede aanval op rechts. Eén die begint bij Devlin Roessink via Maxim van Straaten en uiteindelijk bij Dirk Oosthoek terechtkomt. Die slingert de bal precies tussen Marcel Dangremond en Jasper Kreijkes in de 16 meter. De doelman van Daarlerveen grijpt net op tijd in. Dan stuurt Maxim Jasper Kreijkes de diepte in, maar hij lepelt de bal over het doel. In de 9e minuut is het raak. Henk-Jan Baan speelt de bal de diepte in op rechts en daar gaat Jasper Kreijkes als een speer achteraan. Die controleert de bal ruim voor de achterlijn en zet voor. De aansnellende Dangremond staat vervolgens alleen voor de doelman die hij omspeelt en de bal van rechts binnentikt: 1-0. Niet veel later gaat de bal net naast. In de 37-ste minuut nog een goede kans van Daarlerver, maar doelman Ronnie Nijland maakt die vakkundig onschadelijk. Na rust hetzelfde spelbeeld: een aanvallend Sportclub en een loerend Daarlerveen. Sportclub houdt Daarlerveen onder druk en over en weer kansen die niet benut worden. Sportclub komt in het centrum van de verdediging. Ook de backs staan hun mannetje en dat resulteert onder andere in een blessurebehandeling van Evan Aalderink die daarop gewisseld wordt voor Khalid. Op de andere flank geeft Tygo geen duimbreed toe en dat leidt bij hem en zijn directe tegenstander tot twee behandelingen, maar beiden kunnen verder. Tegen het einde van de wedstrijd kiezen beide coaches voor de aanval. Bijna scoort Daarlerveen in de 89-ste minuut de gelijkmaker. Maar Ronnie redt en de reeds opverende supporters van Daarlerveen moeten weer rustig gaan zitten. Na 94 minuten klink de fluit van scheidsrechter Floors voor de laatste keer en kan Sportclub 3 punten bijschrijven aan het totaal.

Rijsserbergloop finish 5 km 2022
Inschrijven Rijsserbergloop: limiet is bijna bereikt 4 uur geleden
Afbeelding
Mark verzamelt alles van de Canadese bevrijders 6 uur geleden
De Dorpsstraat en de Kerkstraat worden vanaf deze zomer eenrichtingsverkeer.
Doel blijft staan: afsluiting Dorpsstraat 9 uur geleden
Elly Stegink toont trots haar medaille na volbrengen marathon Rotterdam (eigen foto).