Afbeelding

Samenwerking vierdaagse en Voedsel- en Kledingbank

Algemeen

RIJSSEN - In de week van 28 mei tot en met 1 juni 2018 wordt er weer een prestatie van formaat door heel veel kinderen en volwassenen geleverd. Vier dagen een behoorlijke afstand wandelen. Sportief en ook nog eens gezond. Klasse.

Dit jaar bestaat de gemeente Rijssen 775 jaar. Dit was voor de Stichting Voedsel- en Kledingbank Rijssen aanleiding om na te denken over mogelijkheden om ook de inwoners van onze gemeente die noodgedwongen gebruik moeten maken van de Voedsel en/of Kledingbank iets extra's te gunnen.

Foot4Food.
Wat hebben we gedaan. We hebben contact gezocht met de organisatoren van de Avondvierdaagse Rijssen en ons plan voorgelegd om alle deelnemers aan de avondvierdaagse in het kader van "laat je voeten spreken", voedsel in te laten zamelen om daarmee in dit bijzondere jaar alle gezinnen die gebruikmaken van de Voedselbank, wat extra's te kunnen geven. De avondvierdaagse organisatie was direct laaiend enthousiast. Zo heeft de Voedsel- en Kledingbank Rijssen-Holten in de organisatoren van de avondvierdaagse Rijssen een geweldige partner gevonden om dit plan te realiseren.

Samen voor elkaar
Onder het motto: "samen voor elkaar" gaan we alle deelnemers (maar dat mogen natuurlijk ook de ouders, oma's en opa's, ooms en tantes van de deelnemende kinderen zijn) vragen een product of nog liever meerdere producten uit onderstaand lijstje bij aanvang de laatste avond, dat is vrijdagavond 1 juni a.s. bij ons in te leveren. Als dank voor het meenemen van één of meer producten krijgen alle deelnemende kinderen een leuke attentie. Dus naast de sportieve en gezonde prestatie van het deelnemen aan de avondwandelvierdaagse wordt er ook nog iets extra's gedaan voor onze mede stadgenoten die het even wat minder hebben. Hoe mooi kan dat zijn.

Elly Stegink toont trots haar medaille na volbrengen marathon Rotterdam (eigen foto).
Elly Stegink loopt de marathon van Rotterdam 3 uur geleden
Foto: Ontwerp: N+L Landschapsontwerpers | Palazzo Oost bv
Unaniem positief over plan Prins van Holten 5 uur geleden
Afbeelding
Lenteweer cadeau tijdens koopzaterdag 9 uur geleden
Afbeelding
Inschrijving Triathlon Holten voor de jeugd heropent 11 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 13 uur geleden
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 15 uur geleden
Karin Stegeman en Wim Nijkamp van Toerisme Rijssen-Holten.
Column: Om de hoek 18 apr, 19:49
Afbeelding
Concert met samenzang van De Twente Zangers in Dorpskerk Wierden 18 apr, 17:43