Afbeelding
Foto: Gerrit Dannenberg

Geen geld toch BB & BBQ

Algemeen

RIJSSEN-ELSEN - De organisatie van het jaarlijkse evenement Bijbel Bier & Barbecue gaat sociale tickets verkopen.

Het jaarlijkse mannen-evenement BijbelBierBbq kent een interessante mix van bezoekers. De toegangsprijs van BijbelBierBbq is is niet hoog, maar toch niet voor iedereen betaalbaar. Vandaar de verkoop van sociale tickets. Een ticket die je koopt voor een ander die graag bij het evenement wil zijn maar dit financieel niet kan opbrengen. Er zijn mannen die dit een goed idee vinden en bij het bestellen van hun ticket een hele of halve sociale ticket meebestelden.

Christen Unie
Met het idee is de organisatie onder meer naar de Christen Unie gestapt die het initiatief graag wilde ondersteunen. Een mooie samenwerking van samenleving en politiek. Het evenement past bij de manier waarop de ChristenUnie in de samenleving wil staan: betrokken, innovatief en actief bezig zijn met de dingen waar het echt om gaat in het leven. "Een mooie manier om ons geloof een stem te geven," aldus lijsttrekker en wethouder Bert Tijhof. De Christen Unie stelt per zetel in de gemeenteraad een sociaal ticket beschikbaar. Deze afspraak werd al voor de gemeenteraadsverkiezingen gemaakt en zowel de Christen Unie als de BBB-organisatie zijn blij met de uitslag van een extra zetel. Woorden omzetten in daden wil zeggen: vijf raadszetels en dus ook vijf sociale tickets voor vijf mannen. B-B-BBQ-bestuursleden Erik ter Steege en Chris Veurink kregen de vijf sociale tickets van wethouder Bert Tijhof overhandigd.

Oproep
Er zijn nog sociale tickets beschikbaar. Daarom vraagt de BBB-organisatie kerken, kerkenraden, sociale organisaties maar ook noabers om gegadigden aan te dragen. Wie mensen kent die zouden willen komen maar dit om financiële redenen niet kunnen? Namen indienen kan via bijbelbierbbq@gmail.com. Voor meer informatie kijk op de website www.bijbelbierbbq.com

Evenement
Op zaterdag 16 juni wordt het evenement voor de derde keer gehouden in Elsen aan de Scholendijk 16. gehouden. De deelnemers worden tijdens de barbecue en het drinken van een speciaalbiertje uitgenodigd na te denken over geloofszaken. Ds. Sander Ris houdt een prikkelende hagepreek. De muziek komt van U2 Faces. Het evenement duurt van 16.00 uur tot 22.00 uur. Er zijn nog gewone kaarten beschikbaar.

Afbeelding
Nieuwe tafel? Maak hem samen met Mooie Tafels 1 uur geleden
Afbeelding
OV-ambassadeurs houden inloopspreekuur in Rijssen 3 uur geleden
Afbeelding
'Versiering' aan hekken bouwterrein Albert Heijn 18 uur geleden
De koeien houden de wacht bij de poasboake van Holterbroek. De komende dagen wordt daar nog hard gewerkt om er een mooie poasboake van te maken.
Speciale paasvurenroute langs Holtense poasboakes 19 uur geleden
Met de hulp van een leerlinge hijst wethouder René de Koff de vlag als startsein voor het verkeersexamen van VVN Rijssen-Holten.
'Zijn jullie al een beetje zenuwachtig?' 23 uur geleden
Afbeelding
IVN houdt fotowedstrijd rondom het thema Lente 28 mrt, 12:06
Afbeelding
Nú is het moment om te winkelen bij Van Dal mannenmode in Rijssen 27 mrt, 20:19
Bart bezoekt regelmatig zijn ouderlijk huis en vrienden in Holten (eigen foto).
Bart Vermeulen reizende ster in artiestenland 27 mrt, 18:12