Afbeelding
Foto: Gerrit Dannenberg

Onthutsend emotionele koppen bij Tolg'Art in Wierden

Algemeen

WIERDEN – Onthutsend werk en tijdloze emoties an drie kunstenaars is te beleven in de nieuwe zomer-expositie bij galerie Tolg' Art.

De Limburger Jac Wijnhoven (Baarlo, 1944) werkte als elektrotechnicus boven de grote rivieren. Vader Wijnhoven was timmerman en bracht zoon Jac de liefde voor hout bij. Beeldhouwen werd Jacs grote passie. Als autodidact ontwikkelde hij al snel zijn eigen handschrift: organisch en krachtig, mathema­tisch en ijl. Perfect afgewerkte handgemaakte sculpturen uit één stuk. Wijnhovens hart ligt bij inlandse houtsoorten: atlasceder, cipres, walnoot, esdoorn, els en kers. Hij laat de krachtige vloei­ende lijnen en de natuurlijke houtkleur schitteren.

Onthutsend
Eric Schutte (Ommen, 1969) werd opgeleid tot docent Beeldende Kunst en Vormgeving aan de Zwolse Hogeschool Windesheim. Hij onderzoekt zijn omliggende wereld in schilderijen en beel­den. Daarbij volgt hij twee sporen: klassiek schilderen en conceptueel ruimtelijk werk. Schuttes werk heeft een rationele basis én een sterk emotionele ondertoon. Hij onderzoekt stofuitdrukking, ruimte en vorm. De verschijningsvormen om ons heen vindt hij eenmalig en dat is leidend in zijn figuratieve werk. Zijn werk ontstaat uit het streven naar een-moment-van-zijn; een beleven van tijd en ruimte zonder subjectiviteit. Dat geeft een boeiend en onthutsend alledaags resultaat.

Aangrijpend
Sari Piek (Giethoorn, 1957) studeerde in Groningen aan de Academie voor Beeldende Kunst Minerva. Zij schildert mensen; meestal gezichten. Compositie, lichtval en kleur geven haar universele koppen zeggingskracht en tijdloze emoties. Ze blijft zoeken naar schilderkunstige uitdagingen én oplossingen. Ze blaast de koppen op tot buitengewone formaten wat een ongewone beleving veroorzaakt. De koppen confronteren ons op een aangrijpende manier met een andere werkelijkheid. Ieder schilderij heeft helemaal genoeg aan zichzelf.

De zomerexpositie loopt van 10 mei tot en met 16 juni. Galerie Tolg'Art is donderdag en vrijdag geopend van 13.00 tot 17.00 uur, zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Iedere laatste zondag van de maand van 13.00 - 17.00 (in combinatie met Rondje Kunst met Almelo) en ook op afspraak. Op Hemelvaartsdag van 13.00 – 17.00 uur. Tweede Pinksterdag gesloten.

Afbeelding
Van AH naar BH in Holten: 'Op naar grootste gift voor Pink Ribbon' VIDEO 11 uur geleden
Met 'Heiligen Hendrik' maakt Bert al jarenlang theatervoorstellingen en speelt hij voor uitverkochte zalen overal in Nederland.
In de spotlights: Bert Eeftink 19 uur geleden
Afbeelding
Excelsior'31 futsal verslaat FC Coronaas na comeback 21 uur geleden
Afbeelding
Lentefair voor jong en oud 23 uur geleden
Er zijn op zondag 28 april allerlei oude motoren te bewonderen bij de Enterse Motor Club.
Jaarlijkse veteranen- en klassieker motoren rit 16 apr, 19:54
Frank Averesch had met drie assists en één doelpunt een belangrijk aandeel in de overwinning.
S.v. Rijssen triomfeert met overtuiging in doelpuntrijke strijd 16 apr, 17:54
Op 22 mei neemt Noah het op tegen de voorleeskampioenen uit de 11 overige provincies.
De voorleeskampioen van Overijssel is Noah Ndikuriyo! 16 apr, 13:54
Afbeelding
Hosanna zet jubilaris Jenny in het zonnetje 16 apr, 12:04