Afbeelding

Afsluiting driejarige theologische cursus

Algemeen

RIJSSEN - Tijdens een bijeenkomst op zaterdag 5 mei in het Kerkelijk Centrum Sion namen 10 cursisten in het Kerkelijk Centrum Sion afscheid van de cursus Theologische Vorming Gemeenteleden.

Deze driejarige cursussen werden gehouden op zaterdag om de veertien dagen van 09.30 uur tot 12.30 uur in het Kerkelijk Centrum Sion in Rijssen. De cursus was bestemd voor een ieder die zich wil verdiepen in geloven, theologie en zingeving. Voor iedereen die nieuwsgierig is naar de bronnen van het christelijk geloof. Voor iedereen die dieper wil nadenken over de vraagstukken van het geloof, de kerk en de samenleving en die verbreding van kennis zoekt. Er kwamen zes basisvakken aan de orde, waarbij voor ieder vak er een geschoolde docent aanwezig was voor uitleg en begeleiding. Tijdens deze bijeenkomst werd onder het genot van een afscheidsetentje aan de volgende cursisten het deelnamecertificaat uitgereikt aan de volgende deelnemers: Jos Averesch, Gerard Beltman, Erna Beltman, Gerrit Beunk, Martin Brinks, Wilma Mensink, Arja Slagman en mevrouw Vos, uit Rijssen en mevrouw van de Hoorn uit Apeldoorn .Marietje Voortman volgde ook de cursus maar was wegens ziekte afwezig.

Heeft deze cursus aan uw verwachting voldaan?
Tijdens een gesprek dat ik tijdens het afscheidsetentje had met de cursisten Arja Slagman en Wilma Mensink, vroeg ik of deze cursus aan hun verwachting had voldaan? Volgens Arja Slagman had ze al een tijd nagedacht over het volgen van deze cursus, maar er om de week op zaterdagmorgen tijd voor vrij te maken, moest ze nog even op een rijtje krijgen en dat lukte. Zij had overwogen om een internetcursus te volgen , maar het volgen van een internetcursus vond ze toch te onpersoonlijk, Wilma Mensink sloot zich volledig bij deze stelling aan. De dames waren van mening dat hun eigen geloof door deze cursus verdiept is en dat ze bij praktische gestelde vragen in de maatschappij nu zodanig gevormd zijn dat ze over veel vragen mee kunnen praten. Ook hebben ze geleerd dat op alle vragen geen pasklaar antwoord is te geven. Het gezamenlijk behandelen van de oefenstof in teamverband heeft hun kennis zeer verreikt. De cursus is voor iedereen ongeacht opleiding uitstekend te volgen en de dames zijn dan ook blij dat ze deze cursus hebben mogen volgen en afsluiten na drie jaar. Volgens een zeer tevreden cursusleider Dominee K.Hazeleger uit Ommen merkt hij op dat laatste
jaren tijdens de cursus steeds meer op de onderwerpen door de groepen wordt doorgesproken, en dat komt zeker de cursus ten goede aldus de cursusleider. In augustus 2018 wordt er weer gestart met een nieuwe groep 1e jaars.

Dick Tukkers

Afbeelding
'Versiering' aan hekken bouwterrein Albert Heijn 5 uur geleden
De koeien houden de wacht bij de poasboake van Holterbroek. De komende dagen wordt daar nog hard gewerkt om er een mooie poasboake van te maken.
Speciale paasvurenroute langs Holtense poasboakes 6 uur geleden
Met de hulp van een leerlinge hijst wethouder René de Koff de vlag als startsein voor het verkeersexamen van VVN Rijssen-Holten.
'Zijn jullie al een beetje zenuwachtig?' 11 uur geleden
Afbeelding
IVN houdt fotowedstrijd rondom het thema Lente 13 uur geleden
Afbeelding
Nú is het moment om te winkelen bij Van Dal mannenmode in Rijssen 27 mrt, 20:19
Bart bezoekt regelmatig zijn ouderlijk huis en vrienden in Holten (eigen foto).
Bart Vermeulen reizende ster in artiestenland 27 mrt, 18:12
Vlnr: Dick Keizer, Henk Plas, Gerrit Koster, Herman van den Belt, Wim Janssen.
Noordermannenkoor zet jubilarissen in het zonnetje 27 mrt, 12:07
Met elkaar netwerken en genieten van een drankje, kaas en worst. Kijk voor meer foto's op hartvanrijssen.nl
Netwerken met kaas en worst 27 mrt, 12:04