Afbeelding

Voorkom een val met STROEV

Algemeen

ALMELO - Een ongeluk in je eigen huis komt helaas maar al te vaak voor. Met name vallen is een groot risico, zeker voor ouderen. Uit cijfers van het CBS blijkt dat het aantal mensen dat komt te overlijden door een val fors gestegen is de afgelopen jaren; van ongeveer 2.000 in 2005 tot ruim 4.000 mensen afgelopen jaar. Preventie is daarom erg belangrijk; STROEV kan helpen om een lelijke val te voorkomen, ook voor bedrijven en organisaties.

De badkamer is gevaarlijker dan veel mensen denken. Op de natte tegels en in de gladde douchebakken kom je al snel aan het glijden met een val als gevolg. Het Almelose bedrijf STROEV specialiseert in het aanbrengen van stroeve coatings op deze en veel andere ondergronden. Hierdoor hebt u meer grip en valt u minder snel. Het aanbrengen van de coating neemt slechts een dag in beslag. Deze is transparant en heeft een levensduur van 7 tot 10 jaar. STROEV gebruikt een speciaal etsmiddel om tegels stroef te maken. De richtprijs voor een badkamer tot zes vierkante meter is 225 euro. Het aanbrengen van de coating in een douchebak of ligbad kost eveneens 225 euro. Een relatief kleine investering die veel leed kan voorkomen. Nu al komt iedere zes minuten een oudere op de eerste hulp terecht als gevolg van een val, met fikse zorgkosten en bijbehorende problemen als gevolg.

Ook voor bedrijven
STROEV verzorgt ook het stroef maken van vloeren voor bedrijven en organisaties in de brede regio. Door de jaren heen hebben zij een grote klantenkring opgebouwd; onder meer met gemeenten, sportcomplexen, recreatieparken, horecabedrijven en hotels. Zeker wanneer u een grotere oppervlakte laat coaten kan dit zeer kosteneffectief. Bovendien voorkomt u hiermee ook leed bij bezoekers en personeel én een stuk aansprakelijkheid. Een bezoeker of medewerker die valt in uw bedrijf als gevolg van een gladde vloer kan u immers aansprakelijk stellen voor de geleden schade. Zo zijn bijvoorbeeld tegelterrassen, zwembaden en natte betonvloeren een groot risico.

Valpreventie
Eigenaar Marc Tyburski van STROEV is dan ook blij dat er steeds meer aandacht is voor valpreventie, ook zeker wanneer letsel voorkomen kan worden. Zo zijn diverse Twentse gemeenten en de GGD Twente al actief bezig met trainingen voor valpreventie van ouderen. Zeker in combinatie met preventieve maatregelen zoals een stroeve vloer kan veel leed voorkomen worden.

Neem contact op
Wilt u meer informatie over de mogelijkheden voor uw woning of bedrijf? Neem contact op met STROEV via 074-250 80 86 of kijk op: www.stroev.nl

Pawel zorgde voor veel dreiging voorin en zorgde met zijn goal voor de ommekeer in de wedstrijd.
S.v. Rijssen zet indrukwekkende winstreeks voort tegen Avereest 9 uur geleden
Merle Bouwmeester uit Wierden en Lina Ilkay uit Zutphen.
Druk en succesvol weekend voor SVOD 11 uur geleden
Ontvang een echt Super Natuur Onderzoekers diploma bij de Nature Experience.
Meivakantie in het Natuurmuseum 15 uur geleden
De opbrengst wordt gebruikt voor huisvesting- en energiekosten van de Kledingbank.
Kledingbank Rijssen-Holten in 'de Oude Plus' nu vaker geopend 17 uur geleden
De feesttent op de Evenementenweide achter het Parkgebouw is het middelpunt tijdens de komende Oranjedagen. (Foto: Oranjeverenigng Rijssen)
'Er is voor iedereen erg veel te doen' 21 apr, 12:56
Ann Michelle Lee en haar worshipband verzorgen de muzikale omlijsting.
Avond van ontmoeten, inspiratie uit de bijbel en muziek 20 apr, 17:55
Rijsserbergloop finish 5 km 2022
Inschrijven Rijsserbergloop: limiet is bijna bereikt 20 apr, 12:43
Afbeelding
Mark verzamelt alles van de Canadese bevrijders 20 apr, 10:20