Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

De ideale tuinmeubelen

Algemeen

TWENTE - Wat voor uw tuin de ideale meubelen zijn hangt af van uw tuin en waar u van houdt. Wat perfect past in de tuin van de buren, kan volledig misstaan in die van u. Maak dan ook eerst een plan voordat u gaat shoppen.

Er zijn een aantal zaken waar u op moet letten bij het aanschaffen van tuinmeubelen. Zo is de afmeting van uw tuin of terras bepalend voor wat u kunt plaatsen. Bepaal dus eerst waar u een zitplek wilt creëren en voor hoeveel personen dat moet zijn. Wanneer er beperkt ruimte is, kan een bank misschien wel de oplossing zijn voor u. Naar verhouding neemt een bank voor drie personen minder ruimte in dan drie losse stoelen.

Functionaliteit
Verder is het van belang waar u de tuinmeubelen voor gebruikt. Wilt u buiten alleen genieten van een drankje of leeft u met mooi weer buiten en eet u ook uitgebreid buiten? In dat laatste geval is een wat grotere tafel met een hoogte van ongeveer 90 centimeter prettiger dan een tafel met de afmetingen van een salontafel. Ook het wel of niet willen opbergen in garage, schuur of tuinhuis is belangrijk om in gedachten te houden. Wilt u het tuinmeubilair niet buiten laten staan aan het eind van de dag of aan het eind van de zomer dan moet u rekening houden met de ruimte waar u het meubilair dan neerzet. Voor stapelbare of inklapbare stoelen is bijvoorbeeld minder bergruimte nodig.

Bijna een keuze
Als u weet wat u nodig heeft, dan zijn er nog drie dingen om naar te kijken; budget, onderhoud en smaak. Bepaal vooraf welk bedrag u uit wilt geven aan tuinmeubelen. Dat geeft houvast bij het beslissen. Tuinmeubelen waarvan het totale kostenplaatje boven het vooraf bepaalde budget komt, kunt u al afstrepen. Dat maakt de keuze al wat makkelijker. Ook belangrijk om in de gaten te houden is hoeveel tijd u wilt besteden aan onderhoud. Houten tuinmeubelen vragen over het algemeen meer onderhoud dan kunststof tuinmeubelen. Deze beslissingen die genomen moeten worden zijn eigenlijk allemaal zakelijke beslissingen. De laatste keuze is dat zeker niet. Hiervoor laat u uw hart spreken, want het gaat er uiteindelijk om wat u mooi vindt.

Wanneer u uw plattegrond, uw wensen- en eisenlijstje klaar heeft, ga dan naar de winkel en laat u informeren over welke mogelijkheden het best aansluiten bij dit alles. Gegarandeerd dat u deze zomer kunt genieten.

Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode 17 uur geleden
 Het doel van deze middag is om onder het genot van een heerlijke lunch nieuwe buurtbewoners te ontmoeten.
Inloop met lunch voor inwoners Enter in De Bron 22 uur geleden
Pawel zorgde voor veel dreiging voorin en zorgde met zijn goal voor de ommekeer in de wedstrijd.
S.v. Rijssen zet indrukwekkende winstreeks voort tegen Avereest 23 apr, 19:54
Merle Bouwmeester uit Wierden en Lina Ilkay uit Zutphen.
Druk en succesvol weekend voor SVOD 23 apr, 17:41
Ontvang een echt Super Natuur Onderzoekers diploma bij de Nature Experience.
Meivakantie in het Natuurmuseum 23 apr, 13:57
De opbrengst wordt gebruikt voor huisvesting- en energiekosten van de Kledingbank.
Kledingbank Rijssen-Holten in 'de Oude Plus' nu vaker geopend 23 apr, 11:50
De feesttent op de Evenementenweide achter het Parkgebouw is het middelpunt tijdens de komende Oranjedagen. (Foto: Oranjeverenigng Rijssen)
'Er is voor iedereen erg veel te doen' 21 apr, 12:56
Ann Michelle Lee en haar worshipband verzorgen de muzikale omlijsting.
Avond van ontmoeten, inspiratie uit de bijbel en muziek 20 apr, 17:55