Afbeelding

Steun FC Twente

Algemeen

ENSCHEDE - Op de dag dat de seizoenkaartverlenging begon, kregen we een email van Willem Zwiep. "Ik ben in 1957 naar Canada geëmigreerd en ik wil de club steunen' 'Een bijzonder bericht tussen de vele steunbetuigingen die we afgelopen weken kregen en nog steeds krijgen.

We belden Willem op. "Ik ben op mijn vijftiende samen met mijn ouders naar Winnipeg geëmigreerd", opent Willem ons gesprek. Na ruim zestig jaar Canada spreekt hij Nederlands met een sterke Canadese tongval. "We woonden vroeger in Enschede aan de Begoniastraat. Ik voetbalde van jongs af aan bij de Enschedese Boys. Toen 'de Boys' vorig jaar op hield te bestaan, deed me dat echt pijn. Die zelfde pijn voelde ik bij de degradatie van FC Twente. De wedstrijden zijn hier in Canada helaas niet op tv te volgen. Daarom luister ik elke week via internet naar Enschede FM. Als we op zondag spelen, staan we vroeg op en zit ik met een kop koffie bij de computer te luisteren." Zo 'hoorde' Willem op 29 april FC Twente degraderen. "Wat gaat er nu gebeuren?", vroeg ik mijzelf na afloop hardop af. "Wat kan ik doen om te helpen? Ik heb besloten om een seizoenkaart te kopen en deze aan een familielid in Enschede te geven. Op die manier kan ik vanaf grote afstand toch iets doen voor FC Twente. Het is geweldig om hier via internet mee te krijgen dat zoveel supporters hun kaart 'gewoon' verlengen." Heb jij geen seizoenkaart en wil je je inschrijven voor aankomend seizoen, ga dan naar www.fctwente.nl/seizoenkaart

Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 1 uur geleden
Karin Stegeman en Wim Nijkamp van Toerisme Rijssen-Holten.
Column: Om de hoek 13 uur geleden
Afbeelding
Concert met samenzang van De Twente Zangers in Dorpskerk Wierden 15 uur geleden
Afbeelding
Politie zoekt in Holten man met bivakmuts 17 uur geleden
Afbeelding
Eat to meet - een ontmoetingsbrunch voor jongeren van 10 tot 15 jaar 18 uur geleden
Burgemeester Van Houdt met de winnaars, Ilse Kleijer, Elsina Siemerink, Jenine Siemerink, Anja Nijkamp van Hobby Vison en Ard Wessels, voorzitter van de HABI (vlnr)
Hobby Vision heeft weer het beste team 20 uur geleden
Afbeelding
Van AH naar BH in Holten: 'Op naar grootste gift voor Pink Ribbon' VIDEO 17 apr, 21:29
Met 'Heiligen Hendrik' maakt Bert al jarenlang theatervoorstellingen en speelt hij voor uitverkochte zalen overal in Nederland.
In de spotlights: Bert Eeftink 17 apr, 13:49