Afbeelding

Praise the Lord zingt Oratorium Exodus.

Algemeen

RIJSSEN - Op zaterdag 16 juni zal het C.R.K. Praise the Lord onder leiding van Jan Quintus Zwart het Oratorium Exodus uitvoeren. Dit begint om 19.30 uur in kerkelijk centrum Sion in Rijssen.

In het najaar van 2017 kwam het idee naar boven om als koor een project te gaan doen. Al snel viel de keuze op het Oratorium Exodus; een Nederlandstalig stuk over het leven van Mozes. Hans de Ruiter schreef de teksten bij de muziek van Johan Bredewout. In januari begon het koor met het instuderen van de tekst en muziek. Vijf maanden later worden de laatste puntjes op de i gezet, waarmee zij klaar zijn om het oratorium uit te gaan voeren. Het koor mag rekenen op ondersteuning van ervaren musici zoals Jan Lenselink; piano, Sylvia Maessen; contrabas, Mark Wester; slagwerk, Chloë Elsenaar; viool en Ronald IJmker op het orgel. Burgemeester Arco Hofland van Rijssen zal de rol van lector op zich nemen. "Wij hebben er zin in en hopen op een ruime opkomst.", aldus het koor. U bent allen van harte welkom op zaterdag 16 juni in Kerkelijk Centrum Sion, Johannes Vermeerstraat 2 te Rijssen. Het concert begint om 19.30 uur.

Het oratorium
In dit oratorium volgen we in grote lijnen het leven van Mozes, de grote bevrijder van de Israëlieten uit het land van de slavernij. De Farao van Egypte, in zijn wijsheid, meent er goed aan te doen om alle pasgeboren jongetjes van de Israëlieten te laten verdrinken. Door een hele andere wijsheid, namelijk die van gehoorzaamheid aan God, wordt het leven van Mozes gered. Zo wordt het plan van bevrijding uit het diensthuis in werking gezet. "Heer, als Gij niet met ons mee wilt gaan, doe ons van hier niet optrekken". Deze woorden van Mozes vormen de rode draad in dit oratorium.

Foto: Ontwerp: N+L Landschapsontwerpers | Palazzo Oost bv
Unaniem positief over plan Prins van Holten 37 minuten geleden
Afbeelding
Lenteweer cadeau tijdens koopzaterdag 4 uur geleden
Afbeelding
Inschrijving Triathlon Holten voor de jeugd heropent 6 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 8 uur geleden
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 10 uur geleden
Karin Stegeman en Wim Nijkamp van Toerisme Rijssen-Holten.
Column: Om de hoek 22 uur geleden
Afbeelding
Concert met samenzang van De Twente Zangers in Dorpskerk Wierden gisteren
Afbeelding
Politie zoekt in Holten man met bivakmuts 18 apr, 15:42