Afbeelding

Café Maats weer even open

Algemeen

HOLTEN - Café Maats is zondag 24 juni weer heel even open. Weliswaar niet op de oude locatie maar nagebouwd bij Daglicht Holten. Waar het barpersoneel van toen en de vogelnestjes van Janna het café doen herleven.

‏Wie is er niet dronken geworden bij Café Maats in Holten. Jong en oud wist jarenlang de weg naar het café van Jan en Janna Maats te vinden. Een plek waar vele feestjes zijn gevierd, liefdes zijn beklonken en prinsen zijn gekroond. Herinneringen in overvloed. En genoeg om deze weer eens onbezonnen met (oude)vrienden te beleven. Voor alle Maatsgangers is er daarom een grote reünie. Deze vindt plaats op zondag 24 juni bij Daglicht in Holten. é‏Waarom het café zo geliefd was kunnen initiatiefnemers Jos Kamphuis en Coen van Hoevelaak feilloos uitleggen. "Alles kon bij Maats. Niets was te gek. En alles had één prijs. Jan noemde je niet bij je naam. Iedereen die binnenkwam kreeg een bijnaam", weet Kamphuis nog. "En wilde je niks drinken dan kreeg je alsnog een biertje." Coen van Hoevelaak heeft nauw samengewerkt met eigenaar Jan Maats. Alle weekenden tot aan de definitieve sluiting zo'n 20 jaar geleden stond hij naast Jan achter de bar. "En als de laatste naar huis ging moest ik nog even stofzuigen en bakte Janna ondertussen een paar eieren." Waar Janna Maats ook bekend om stond zijn de vogelnestjes. Een specialiteit waar tot op de dag van vandaag nog naar gesmacht wordt. "Reden genoeg om deze tijdens de reünie te serveren. Net als de hete saus die je overal bijkreeg", zegt Kamphuis. "De reünie is voor iedereen die de goede oude tijd nog eens wil herleven. Met het barpersoneel en de muziek van toen."

Informatie
‏Reünie Café Maats is op zondag 24 juni van 16.00 tot 21.00 uur bij Daglicht Holten. De entree is gratis. Aanmelden via de Facebookpagina Reünie Café Maats

Met de hulp van een leerlinge hijst wethouder René de Koff de vlag als startsein voor het verkeersexamen van VVN Rijssen-Holten.
'Zijn jullie al een beetje zenuwachtig?' 3 uur geleden
Afbeelding
IVN houdt fotowedstrijd rondom het thema Lente 5 uur geleden
Afbeelding
Nú is het moment om te winkelen bij Van Dal mannenmode in Rijssen 21 uur geleden
Bart bezoekt regelmatig zijn ouderlijk huis en vrienden in Holten (eigen foto).
Bart Vermeulen reizende ster in artiestenland 23 uur geleden
Vlnr: Dick Keizer, Henk Plas, Gerrit Koster, Herman van den Belt, Wim Janssen.
Noordermannenkoor zet jubilarissen in het zonnetje 27 mrt, 12:07
Met elkaar netwerken en genieten van een drankje, kaas en worst. Kijk voor meer foto's op hartvanrijssen.nl
Netwerken met kaas en worst 27 mrt, 12:04
Philip Dröge is historicus, columnist en journalist.
Philip Dröge over een vergeten stukje van de Nederlandse taal 27 mrt, 10:00
Afbeelding
Koffie en Klets in De Bron in Enter 27 mrt, 08:06