Afbeelding
Foto: Gerrit Dannenberg

Popkoor PurSang Rijssen voor sfeer en gezelligheid

Algemeen

RIJSSEN - Popkoor PurSang timmert flink aan de weg. Dat komt omdat het koor een zeer gevarieerd repertoire heeft en breed inzetbaar is.

Volgens pr-man Ben Marsman staat het gemengde popkoor garant voor een divers aanbod. "We hebben onszelf indertijd een popkoor genoemd, maar we zijn ook thuis in zeer serieuze genres. Zo werkten we in december mee aan de lichtjesavond op de begraafplaats en op 4 mei zorgden we voor bijdragen tijdens de Nationale Dodenherdenking bij het oorlogsmonument aan de Lentfersweg."

Asielzoekers
PurSang zorgde onlangs ook voor muzikale items tijdens een avond voor vluchtelingen en asielzoekers bij restaurant Schwarzwald en het kerstdiner van Businessclub Bij de Tijd werd opgevrolijkt met toepasselijke sfeermuziek.

Heren
PurSang telt rond de 28 zingende dames en heren. "We hebben nog wel plaats voor enkele zangers. Op dit moment hebben we een ledenstop bij de dames. Nee verkopen is vervelend, maar je moet wel uitkijken dat je als gemengd koor de balans tussen dames en heren bewaakt," aldus Marsman.

Uitdagingen
PurSang gaat uitdagingen niet uit de weg. "We doen mee aan meerdaagse korenfestivals elders in het land. Maar we werken ook graag samen met andere koren met ook met grote namen als Glennis Grace en Carola Smit. Dat zijn altijd mooie ervaringen," zegt Ben, want de ene beroemde zangeres is de andere niet.

Marsman is bijzonder te spreken over de energieke dirigent Erwin Strikker. "Hij brengt gezelligheid en plezier en dat vinden wij bijzonder belangrijk, maar er worden ook eisen gesteld. Zo zingen we altijd zonder bladmuziek. Dat is best spannend om alles uit het hoofd te doen, maar het geeft het koor en de optredens ook veel extra's. Je straalt als koor meer dynamiek uit, de optredens worden losser omdat je ook bewegingen kunt maken. Het kost inderdaad extra energie om alles er goed in te krijgen, maar het levert heel veel op en dat willen we niet meer kwijt."

Pawel zorgde voor veel dreiging voorin en zorgde met zijn goal voor de ommekeer in de wedstrijd.
S.v. Rijssen zet indrukwekkende winstreeks voort tegen Avereest 8 uur geleden
Merle Bouwmeester uit Wierden en Lina Ilkay uit Zutphen.
Druk en succesvol weekend voor SVOD 10 uur geleden
Ontvang een echt Super Natuur Onderzoekers diploma bij de Nature Experience.
Meivakantie in het Natuurmuseum 14 uur geleden
De opbrengst wordt gebruikt voor huisvesting- en energiekosten van de Kledingbank.
Kledingbank Rijssen-Holten in 'de Oude Plus' nu vaker geopend 16 uur geleden
De feesttent op de Evenementenweide achter het Parkgebouw is het middelpunt tijdens de komende Oranjedagen. (Foto: Oranjeverenigng Rijssen)
'Er is voor iedereen erg veel te doen' 21 apr, 12:56
Ann Michelle Lee en haar worshipband verzorgen de muzikale omlijsting.
Avond van ontmoeten, inspiratie uit de bijbel en muziek 20 apr, 17:55
Rijsserbergloop finish 5 km 2022
Inschrijven Rijsserbergloop: limiet is bijna bereikt 20 apr, 12:43
Afbeelding
Mark verzamelt alles van de Canadese bevrijders 20 apr, 10:20