Afbeelding

Thuisin Rijssen geeft gratis fietsen weg

Algemeen

RIJSSEN - Thuisin Rijssen geeft op 2 juli een tweetal fietsen weg. Deze actie is opgezet in het kader van Maatschappelijk Verantwoordelijk Ondernemen (MVO). En iedereen in Nederland kan vanaf nu kans maken op één van de fietsen.

Thuisin is een franchiseorganisatie van woninginrichters. De 45 vestigingen in Nederland voorzien consumenten van vloeren, behang, verf, raamdecoratie, kasten op maat en nog veel meer. Met deze winkels is er vrijwel een landelijke dekking ontstaan. Thuisin Rijssen richt zich vooral op de plaatsen Rijssen, Enter, Wierden, Nijverdal, Holten.

VMO
Thuisin houdt zich al jaren bezig met Verantwoord Maatschappelijk Ondernemen en heeft daarom in 2010 het keurmerk Decologisch opgericht. Milieuaspecten van productie spelen hierbij, net als bij VMO, een zeer belangrijke rol. "De fietsenactie sluit hier dan ook naadloos op aan" aldus Wim Bruggink, eigenaar van Thuisin Rijssen. "Thuisin wil graag iedereen stimuleren zoveel mogelijk gebruik te maken van bijvoorbeeld de fiets voor het bezoeken van de winkel. Zowel vanuit het oogpunt milieubewust bezig zijn, maar zeker ook door mensen in beweging te krijgen en houden." Elke Thuisin-winkel verloot 2 fietsen en op het hoofdkantoor worden extra fietsen verloot. In totaal worden er in Nederland dus 100 fietsen wegegeven.

Zadelhoesjes
Om ruchtbaarheid te geven aan de actie, worden door het hele regio zadelhoesjes en stuurhangers verspreid. "We hebben ruim 400 zadelhoesjes verspreid", aldus Wim Bruggink. "Genoeg om een deel van fietsend Overijssel te voorzien van een paars-wit zadel". Hij verwijst daarmee naar het paarse logo dat gedrukt staat op de hoesjes. De vinder van een hoesje wordt middels de stuurhanger nog eens extra op de actie gewezen. Door het maken van een ludieke foto wordt er extra kans gemaakt op een fiets. Maar ook zonder hoesje en stuurhanger is deelname mogelijk, door het invullen van een formulier in de winkel. De actie staat dus echt open voor iedereen die graag fietsend door de omgeving gaat.

Prijzen
Begin juli worden de prijzen uitgereikt en zal duidelijk worden of deze actie een succes is. De eerste reacties van de de consumenten zijn in elk geval veelbelovend.

Afbeelding
Nieuwe tafel? Maak hem samen met Mooie Tafels 4 uur geleden
Afbeelding
OV-ambassadeurs houden inloopspreekuur in Rijssen 6 uur geleden
Afbeelding
'Versiering' aan hekken bouwterrein Albert Heijn 20 uur geleden
De koeien houden de wacht bij de poasboake van Holterbroek. De komende dagen wordt daar nog hard gewerkt om er een mooie poasboake van te maken.
Speciale paasvurenroute langs Holtense poasboakes 22 uur geleden
Met de hulp van een leerlinge hijst wethouder René de Koff de vlag als startsein voor het verkeersexamen van VVN Rijssen-Holten.
'Zijn jullie al een beetje zenuwachtig?' 28 mrt, 14:09
Afbeelding
IVN houdt fotowedstrijd rondom het thema Lente 28 mrt, 12:06
Afbeelding
Nú is het moment om te winkelen bij Van Dal mannenmode in Rijssen 27 mrt, 20:19
Bart bezoekt regelmatig zijn ouderlijk huis en vrienden in Holten (eigen foto).
Bart Vermeulen reizende ster in artiestenland 27 mrt, 18:12