Afbeelding
Foto: Atletics

Bereid je voor op de Diepe Hel

Algemeen

NIJVERDAL - Aan het eind van de zomervakantie starten ASV Atletics en AV Holten weer met looptrainingen ter voorbereiding op de Diepe Hel Holterbergloop op zondag 28 oktober. Bij ASV Atletics zal de eerste training plaatsvinden op zaterdag 1 september.

Op deze trainingen komen lopers af met allemaal verschillende wensen: een langere afstand lopen, een snellere tijd neerzetten op een afstand, eens trainen onder begeleiding van een prestatielooptrainer of bijvoorbeeld genieten van het evenement en de natuur. Maar, de lopers willen vooral goed voorbereid zijn. Begeleid met een hardloopschema gaan de lopers een traject in van ruim 8 weken, met 9 gezamenlijke trainingen, naar de Diepe Hel Holterbergloop.

Basis van het lopen

In de wekelijkse trainingen op zaterdagmorgen van anderhalf uur wordt erg veel aandacht besteed aan de basis van het lopen. De trainers gaan daarbij vooral inzetten op de verbetering van de loopcoördinatie, kracht, rompstabiliteit en looptechniek.

Gerichte loopopdrachten

In de tweede helft van de training wordt met gerichte intervallen of fartlek gewerkt aan het snelheidsuithoudingsvermogen en de wilskracht. Deze trainingen worden gegeven op de atletiekbaan van ASV Atletics te Nijverdal of middels fartlek, met ook gerichte loopopdrachten, op de Sallandse Heuvelrug. Op 2 doordeweekse avonden worden extra trainingen ingelast waarbij aandacht wordt besteed aan de specifieke wedstrijdvoorbereiding. Uiteraard zal ook het parcours worden verkend, geen verrassingen dus. In de clinics zit eveneens een deelname aan de CityRun Nijverdal 5km op zondag 23 september verwerkt. Mooi om alvast wat wedstrijdervaring op te doen.

De lopers worden ook voorzien van extra informatie. Bijvoorbeeld informatie over: voeding, rekken, ademhaling en trainen met een hartslagmeter.

Wil je meer weten over de clinics: kijk op de site van ASV Atletics www.atletics.nl of voor de clinics bij AV Holten www.avholten.nl

Afbeelding
IVN houdt fotowedstrijd rondom het thema Lente 15 minuten geleden
Afbeelding
Nú is het moment om te winkelen bij Van Dal mannenmode in Rijssen 16 uur geleden
Bart bezoekt regelmatig zijn ouderlijk huis en vrienden in Holten (eigen foto).
Bart Vermeulen reizende ster in artiestenland 18 uur geleden
Vlnr: Dick Keizer, Henk Plas, Gerrit Koster, Herman van den Belt, Wim Janssen.
Noordermannenkoor zet jubilarissen in het zonnetje gisteren
Met elkaar netwerken en genieten van een drankje, kaas en worst. Kijk voor meer foto's op hartvanrijssen.nl
Netwerken met kaas en worst gisteren
Philip Dröge is historicus, columnist en journalist.
Philip Dröge over een vergeten stukje van de Nederlandse taal 27 mrt, 10:00
Afbeelding
Koffie en Klets in De Bron in Enter 27 mrt, 08:06
Afbeelding
De Welle sluit sportinstuif-seizoen af met springfestijn 26 mrt, 17:58