Afbeelding

25-jarig jubileumfeest Beatrixschool

Algemeen

RIJSSEN- Op donderdag 14 juni en vrijdag 15 juni vierde de Beatrixschool aan de van Broekhuizenstraat 4 in Rijssen haar 25-jarig jubileum.

25 jaar geleden is de school op de huidige locatie gestart als fusie van de Oranjeschool en de Mauritsschool. Samen vormden zij vanaf 9 juli 1992 de Beatrixschool. De gevelsteen die in de winter tijdens de bouw werd geplaatst, laat zien dat de oudste en de jongste leerling van de nieuwe Beatrixschool deze eerste steen hebben gelegd. En het was bitterkoud herinneren de drie de leerkrachten mevrouw Marjan Harbers, Herma Eshuis en Corrie Markvoort zich. Ze hebben reeds vijfentwintig jaar lang hun beste onderwijskrachten aan de Beatrixschool gegeven.

Start Jubileum
Donderdag morgen 14 juni startte het jubileum met het hijsen van de driekleur door wethouder Bert Tijhof van de gemeente Rijssen-Holten. Hierna zongen alle 270 leerlingen gezamenlijk een jubileumlied op het schoolplein. Een (nep-)Beatrix werd op een aanhanger van een auto geplaatst en vervolgens volgde er een optocht door de wijk van alle leerlingen van de school. Er was een vossenjacht, een zelfgemaakte hoedjeswedstrijd, een spellencircuit en natuurlijk waren er een patat en een ijscokraam. Donderdagavond van 19.00 tot 21.00 uur was er open huis in de school ,waarbij voor een hapje en een drankje was gezorgd. Ook de buurt was bij alle festijnen uitgenodigd. Volgens directeur Harmina Manenschijn en haar 20 leerkrachten is het feest op rolletjes verlopen en kijken ze er met veel plezier op terug.

Dick Tukkers

De feesttent op de Evenementenweide achter het Parkgebouw is het middelpunt tijdens de komende Oranjedagen. (Foto: Oranjeverenigng Rijssen)
'Er is voor iedereen erg veel te doen' 21 apr, 12:56
Ann Michelle Lee en haar worshipband verzorgen de muzikale omlijsting.
Avond van ontmoeten, inspiratie uit de bijbel en muziek 20 apr, 17:55
Rijsserbergloop finish 5 km 2022
Inschrijven Rijsserbergloop: limiet is bijna bereikt 20 apr, 12:43
Afbeelding
Mark verzamelt alles van de Canadese bevrijders 20 apr, 10:20
De Dorpsstraat en de Kerkstraat worden vanaf deze zomer eenrichtingsverkeer.
Doel blijft staan: afsluiting Dorpsstraat 20 apr, 08:00
Elly Stegink toont trots haar medaille na volbrengen marathon Rotterdam (eigen foto).
Elly Stegink loopt de marathon van Rotterdam 19 apr, 19:55
Foto: Ontwerp: N+L Landschapsontwerpers | Palazzo Oost bv
Unaniem positief over plan Prins van Holten 19 apr, 17:53
Afbeelding
Lenteweer cadeau tijdens koopzaterdag 19 apr, 14:01