Afbeelding
Foto: Gerrit Dannenberg

Gemeentehuis wordt verbouwd voor 85.000 euro

Algemeen

RIJSSEN – Via Vie Welzijn die nu in het Medisch Centrum zit gaat naar het gemeentehuis. Net als de instelling voor maatschappelijk werk Avedan.

Beide organisaties krijgen een plek in het zogenaamde Bouwdeel A, het deel van het gemeentehuis aan Rozengaarde dat het eerst gebouwd is. Bouwdeel A (rood omcirkeld) staat op de plek van het vroegere postkantoor en is via een loopbrug verbonden met het hoofdgebouw.

Reggefiber
In Bouwdeel A was tot voor kort Reggefiber gevestigd. Om het geschikt te maken voor Via Vie Welzijn en Avedan moet er verbouwd worden. De kosten daarvoor worden geraamd op 85.000 euro. In de commissie Algemeen Bestuurlijke Zaken en Middelen werd het plan maandagavond besproken.

Via Vie Welzijn
SGP-fractievoorzitter André Scheppink vond het een goede zaak om Via Vie Welzijn daar een plek te geven, zodat deze welzijnsorganisatie ook beter zichtbaar zou zijn in de gemeente en ook dichter bij andere maatschappelijke instellingen zou komen te zitten.

Aanzienlijk bedrag
D66-commissielid Sander ter Harmsel wilde van burgemeester Arco Hofland weten waarom Reggefiber wel in Bouwdeel A kon huizen, terwijl er voor Via Vie Welzijn eerst verbouwd moet worden voor een aanzienlijk bedrag

Herkenbaarheid
Burgemeester Hofland bevestigde dat de nieuwe plek goed zou zijn voor Via Vie Welzijn. "Niet alleen voor de herkenbaarheid, maar ook de politie heeft hier een steunpunt en het is ook goed voor de contacten met de ambtelijke afdeling. Dat bevordert het overleg met elkaar.

Toilet
Het verbouwingsbedrag is nodig voor onder andere een toiletvoorziening. Reggefiber had een kantoortuin, terwijl Via Vie Welzijn en Avedan totaal andere organisaties zijn en ook anders werken.

Commercieel
Bovendien was Reggefiber een commercieel bedrijf en dat zijn Via Vie Welzijn en Avedan niet. Daarvoor moeten we het een en ander aanpassen en dat kost geld. Maar dat bedrag wordt verwerkt in de huurprijs die ze straks gaan betalen," aldus Hofland.

Akkoord
De commissieleden gingen akkoord met de verbouwing en daaraan verbonden kosten.

Met de hulp van een leerlinge hijst wethouder René de Koff de vlag als startsein voor het verkeersexamen van VVN Rijssen-Holten.
'Zijn jullie al een beetje zenuwachtig?' 50 minuten geleden
Afbeelding
IVN houdt fotowedstrijd rondom het thema Lente 2 uur geleden
Afbeelding
Nú is het moment om te winkelen bij Van Dal mannenmode in Rijssen 18 uur geleden
Bart bezoekt regelmatig zijn ouderlijk huis en vrienden in Holten (eigen foto).
Bart Vermeulen reizende ster in artiestenland 20 uur geleden
Vlnr: Dick Keizer, Henk Plas, Gerrit Koster, Herman van den Belt, Wim Janssen.
Noordermannenkoor zet jubilarissen in het zonnetje 27 mrt, 12:07
Met elkaar netwerken en genieten van een drankje, kaas en worst. Kijk voor meer foto's op hartvanrijssen.nl
Netwerken met kaas en worst 27 mrt, 12:04
Philip Dröge is historicus, columnist en journalist.
Philip Dröge over een vergeten stukje van de Nederlandse taal 27 mrt, 10:00
Afbeelding
Koffie en Klets in De Bron in Enter 27 mrt, 08:06