Afbeelding

Gezamenlijke open dag tuin- en bijenvereniging

Algemeen

NIJVERDAL - Zaterdag 23 juni houden Tuinvereniging De Jipkesbelt en Bijenvereniging afdeling Nijverdal-Hellendoorn weer een gezamenlijke open dag. Er wordt door leden van beide verenigingen al langere tijd hard gewerkt aan de voorbereidingen voor deze dag. De leden van de tuinvereniging zijn al maanden druk met het kweken van hun eigen biologische groenten en fruit.

Dit jaar hopen de tuinders op een betere fruitoogst dan vorig jaar, toen vroor veel bloesem in het voorjaar kapot. Dit jaar ziet het er iets beter uit. De bietjes groeien gestaag, de vroege aardappels zijn bijna gereed voor de verkoop en hier en daar zijn al kropjes sla te ontwaren op het complex. Kortom: er zal op zaterdag 23 juni weer van alles te koop zijn op het terrein van de Jipkesbelt. Verser en natuurlijker is bijna niet te krijgen! Ook zijn er tuinders die hun tuinproducten tot jam, crèmes en ander producten hebben verwerkt. Laat u verrassen over de vele overheerlijke producten die geproduceerd kunnen worden uit deze biologische teelt uit eigen regio. Ook deze producten worden voor zeer schappelijke prijzen verkocht tijdens de gezamenlijke open dag op 23 juni.

Welkom bij de bijenvereniging
Bij de ingang van het tuincomplex is meteen rechts het Immenschoer te vinden, de bijenstal van de bijenvereniging Nijverdal-Hellendoorn. Daar zijn diverse imkers aanwezig om antwoord te geven op allerlei vragen van bezoekers. Misschien wilt u weten hoe het zit met de bijensterfte waar de laatste tijd veel over te doen is, of bent u benieuwd waarom sommige bomen 'zoemen' in de lente? Dit is het moment om een helder antwoord te krijgen op deze en nog veel meer vragen!

Bijen bezoeken
Uiteraard zijn er ook bijen te zien, zelfs hele volkeren: de koningin, de werksters en de darren. Dit is zeker ook voor de jeugd een interessante ervaring. Wat ook niet mag ontbreken op deze feestelijke open dag is de verkoop van honing uit onze eigen streek. Een kakelvers streekproduct, de honing is op dat moment nog maar net geslingerd en heeft een overheerlijke smaak.

Van harte welkom
Beide verenigingen hebben de koffie met iets lekkers klaar staan bij zowel de Immenschoer als bij de Blokhut. Mis het niet en wees welkom om even de sfeer te proeven op de Jipkesbelt en bij de Bijenvereniging afdeling Nijverdal-Hellendoorn op zaterdag 23 juni.

Afbeelding
Nú is het moment om te winkelen bij Van Dal mannenmode in Rijssen 14 uur geleden
Bart bezoekt regelmatig zijn ouderlijk huis en vrienden in Holten (eigen foto).
Bart Vermeulen reizende ster in artiestenland 16 uur geleden
Vlnr: Dick Keizer, Henk Plas, Gerrit Koster, Herman van den Belt, Wim Janssen.
Noordermannenkoor zet jubilarissen in het zonnetje 22 uur geleden
Met elkaar netwerken en genieten van een drankje, kaas en worst. Kijk voor meer foto's op hartvanrijssen.nl
Netwerken met kaas en worst 22 uur geleden
Philip Dröge is historicus, columnist en journalist.
Philip Dröge over een vergeten stukje van de Nederlandse taal gisteren
Afbeelding
Koffie en Klets in De Bron in Enter 27 mrt, 08:06
Afbeelding
De Welle sluit sportinstuif-seizoen af met springfestijn 26 mrt, 17:58
Afbeelding
Informatieve fietstocht over de bevrijding Holten-Haarle 26 mrt, 14:12