Afbeelding

Zomerconcert Wilhelmina

Algemeen

RIJSSEN - In een afgeladen Van Damzaal in het Parkgebouw in Rijssen vond op donderdag 28 juni het afsluitend Zomerconcert van de jeugd van Muziekvereniging Wilhelmina plaats.

Een bijzondere avond voor de jongste leven van Wilhelmina de AMV'ers. Zij ontvingen hun diploma. De AMV'ers (Algemene Muzikale Vorming) speelden allemaal een liedje, alleen of in een groepje, op de blokfluit. Met de hele groep speelden ze nog twee liedjes. Dat klonk goed! Hun diploma's ontvingen ze na afloop van het concert van Tom Klokkenburg, maar niet zonder dat dirigent Wout Ligterink vroeg wat ze volgend jaar gingen doen. Veel kinderen stromen door naar een instrument en een aantal zelfs binnen de vereniging!

Divers
Niet alleen het AMV liet van zich horen, maar ook het Opstaporkest en WAT speelden een aantal nummers. Het Opstaporkest bestaat uit kinderen die nu een paar jaar les hebben. In het Opstaporkest leren ze hoe het is om samen te spelen en naar elkaar te luisteren. De jeugd in het WAT (Wilhelmina's Aanstormend Talent) hebben allemaal al een aantal jaar les en hebben hun A-examen gehaald. In het WAT ontwikkelt de jeugd zich verder, doen ze hun B-examen en stromen ze uiteindelijk door naar het Grote Orkest. Tijdens het optreden van WAT vertelde de dirigent over alle instrumenten, van de allerlaagste instrumenten tot de hele hoge instrumenten. Na afloop van het concert kon iedereen alle instrumenten uitproberen. Bij de uitgang wachtte voor iedereen een ijsje. Aanmelden voor het nieuwe seizoen van AMV kan vanaf nu via de website van Wilhelmina: www.wilhelminarijssen.nl. Het nieuwe seizoen start in september 2018.

Concert Wilhelmina
Een mooie afsluiting voor de jeugd van Wilhelmina, maar niet de hele vereniging heeft al vakantie. 10 juli geeft het Grote Orkest van Muziekvereniging Wilhelmina nog een concert. Met dit concert sluit Rosalie Ligterink, hoboïst bij de vereniging, haar D-examen af. Zij speelt die avond het hoboconcert Variationenüberein Thema vonGlinka van Nicolai Rimsky Korsakov. Het orkest speelt die avond nog wat klassieke nummers, maar ook TwoWorlds en Jungle Book. Het concert begint om 19:30 uur in de Open Hof in Rijssen. De toegang is gratis.

Pepermuntactie
Ook de pepermuntactie ontbreekt dit jaar niet. De Muziekvereniging gaat 17 juli alle deuren van Rijssen langs om Wilhelmina Pepermunten te verkopen. Niet thuis? De pepermunten zijn ook online te bestellen via de website! (foto Rosalie Ligterink)

Dick Tukkers

Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode 16 uur geleden
 Het doel van deze middag is om onder het genot van een heerlijke lunch nieuwe buurtbewoners te ontmoeten.
Inloop met lunch voor inwoners Enter in De Bron 22 uur geleden
Pawel zorgde voor veel dreiging voorin en zorgde met zijn goal voor de ommekeer in de wedstrijd.
S.v. Rijssen zet indrukwekkende winstreeks voort tegen Avereest 23 apr, 19:54
Merle Bouwmeester uit Wierden en Lina Ilkay uit Zutphen.
Druk en succesvol weekend voor SVOD 23 apr, 17:41
Ontvang een echt Super Natuur Onderzoekers diploma bij de Nature Experience.
Meivakantie in het Natuurmuseum 23 apr, 13:57
De opbrengst wordt gebruikt voor huisvesting- en energiekosten van de Kledingbank.
Kledingbank Rijssen-Holten in 'de Oude Plus' nu vaker geopend 23 apr, 11:50
De feesttent op de Evenementenweide achter het Parkgebouw is het middelpunt tijdens de komende Oranjedagen. (Foto: Oranjeverenigng Rijssen)
'Er is voor iedereen erg veel te doen' 21 apr, 12:56
Ann Michelle Lee en haar worshipband verzorgen de muzikale omlijsting.
Avond van ontmoeten, inspiratie uit de bijbel en muziek 20 apr, 17:55