Afbeelding

Tip van de Fietsenmaker: Schoonmaken zonder water

Algemeen

TWENTE - Onze vaste fietsenmaker Ten Tusscher in Enschede geeft graag tips voor fietsplezier in de brede zin. Wanneer je er op uit trekt met de fiets is schoonmaken belangrijk voor de functie en veiligheid. Hoe kun je dit het beste doen?

Wat je vaak ziet bij toertochten is dat er een lange rij staat bij de hoge druk spuit. Dit is uiteindelijk het slechtste wat je kunt doen voor je fiets. Het is namelijk beter om je fiets op te laten drogen en deze met een zachte borstel af te nemen, zodat er geen water in de lagers komt. Voor het behoud van de onderdelen op je fiets is het namelijk beter dat je zo weinig mogelijk met water aan je fiets komt. Water zorgt er namelijk voor dat dit in de lagers trekt waardoor de slijtage sneller gaat en de lagers gaan vastlopen. Het beste is namelijk zoals eerder gezegd om de fiets af te borstelen met een zachte borstel. Dan ziet je fiets er misschien niet zo mooi uit als wanneer je het gaat doen met een hoge druk spuit, echter zorgt het er wel voor dat de fiets en vooral de onderdelen langer goed blijven. Mocht je fiets in de zomer een beetje fiets zijn, zorg er dan vooral voor dat je ketting en tandwielen nog mooi schoon zijn als je gestopt bent met de rit, dit zorgt er namelijk voor dat de ketting en tandwielen langer meegaan en je je niet gaat storen aan een krakende en piepende ketting bij de volgende rit. Mocht je de fiets wel het liefste zo schoon mogelijk hebben en je gaat er toch met water overeen, denk er dan wel aan dat de slijtage aan je onderdelen wel meer is.

Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 30 minuten geleden
Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje 5 uur geleden
Afbeelding
Principeverzoek windturbines 6 uur geleden
Afbeelding
Super die Super Super 7 uur geleden
Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode gisteren
 Het doel van deze middag is om onder het genot van een heerlijke lunch nieuwe buurtbewoners te ontmoeten.
Inloop met lunch voor inwoners Enter in De Bron 24 apr, 12:00
Pawel zorgde voor veel dreiging voorin en zorgde met zijn goal voor de ommekeer in de wedstrijd.
S.v. Rijssen zet indrukwekkende winstreeks voort tegen Avereest 23 apr, 19:54
Merle Bouwmeester uit Wierden en Lina Ilkay uit Zutphen.
Druk en succesvol weekend voor SVOD 23 apr, 17:41