Afbeelding

'Pukkelspreekuur' in het Medisch Centrum Rijssen!

Algemeen

RIJSSEN - In de maand juli heeft de praktijk Judith Toeters huid- en oedeemtherapie iedere vrijdagmiddag van 16.00 tot 17.00 uur een inloopspreekuur. U kunt vrijblijvend komen met vragen over u huid. De exacte data zijn 6, 13, 20 en 27 juli.

We spreken van acne als poriën met talg, bacteriën en vetzuren verstopt zijn. Deze talgophopingen veroorzaken ontstekingen in de omliggende huid: er ontstaan rode bultjes, puistjes en onderhuidse ontstekingen. Acne kan op elke plek van het lichaam ontstaan, maar komt vooral voor in het gezicht, op de borst en op de rug. Acne is een van de meest voorkomende huidklachten bij ons in de praktijk, we zien dagelijks jongeren maar ook volwassenen met acne klachten. Er zijn verschillende soorten acne en de daarbij behorende behandelmogelijkheden, zo krijgt iedereen een behandelplan op maat.

Hoe ontstaat acne
Acne wordt vaak geassocieerd met de pubertijd, de hormonen spelen een rol bij het ontstaan van acne, maar dit kan ook gebeuren op volwassen leeftijd. Denk hierbij aan vrouwen tussen de 20 en 30 jaar of vrouwen in de overgang. Mannen kunnen ook last krijgen van acne, op jonge maar ook op latere leeftijd, dit komt veelal voor door een sterke verhoorning van de huid hierdoor kan het talg niet voldoende worden afgevoerd en hoopt het zich op. Daarnaast spelen stress, roken en voeding ook een belangrijke rol.

Wat kun je doen
Een vrijblijvende intake gesprek is altijd mogelijk om in te plannen. Tijdens zo'n gesprek wordt de aard en klacht van u aandoeningen bekeken en besproken, vervolgens maken wij een behandelplan voor u klaar. Verder geven wij meer informatie en adviezen over wat nu juist wel of niet verstandig is te doen bij acne. Daarnaast worden huidverzorging producten geadviseerd, zodat u zelf thuis ook een aandeel heeft in het verbeteren van u huid. Een acnebehandeling kan bestaan uit de volgende mogelijkheden: Manueel uitreinigen. Diepte reiniging in de vorm van glycolzuur peeling en/of chemische peeling. Microdermabrasie. Tevens kunnen tekenen die ontstaan na het doormaken van acne, zoals acne littekentjes, ook behandeld worden. Dit wordt veelal gedaan door middel van microdermabrasie, chemische peeling en Dermapen. Vaak wordt een combinatie ervan bovengenoemde ingezet voor het verbeteren van de (rest) acne huid.

Vergoeding
Wist u dat er vanuit de aanvullende verzekering een vergoeding is voor huidtherapie? Kijk op de website onder het kopje tarieven of u hiervoor in aanmerking komt. Mocht u zich afvragen of u last heeft van acne of andere vragen met betrekking tot u huid, kom dan langs bij het pukkelspreekuur. Kunt u niet een van deze dagen? Geen probleem u kunt gerust contact op nemen voor een gratis en vrijblijvend intake gesprek. De praktijk Judith Toeters huid- en oedeemtherapie zit in het Medisch Centrum Rijssen souterrain. Hier kunt u terecht van 9.00 uur tot 17.00 uur op afspraak. Bellen kan ook naar telefoonnummer (0548) 514 122 of per mail huidtherapie@judithtoeters.nl. Meer informatie is te vinden op www.judithtoeters.nl.

Elly Stegink toont trots haar medaille na volbrengen marathon Rotterdam (eigen foto).
Elly Stegink loopt de marathon van Rotterdam 2 uur geleden
Foto: Ontwerp: N+L Landschapsontwerpers | Palazzo Oost bv
Unaniem positief over plan Prins van Holten 4 uur geleden
Afbeelding
Lenteweer cadeau tijdens koopzaterdag 8 uur geleden
Afbeelding
Inschrijving Triathlon Holten voor de jeugd heropent 10 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 12 uur geleden
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 14 uur geleden
Karin Stegeman en Wim Nijkamp van Toerisme Rijssen-Holten.
Column: Om de hoek 18 apr, 19:49
Afbeelding
Concert met samenzang van De Twente Zangers in Dorpskerk Wierden 18 apr, 17:43