Afbeelding
Foto: Gerrit Dannenberg

Gratis toegang Musea door Rijssen 775 jaar Stad

Algemeen

RIJSSEN - De komende tien zaterdagen zijn de Rijssense Musea op kasteel de Oosterhof aan de Kasteellaan 1 in Rijssen gratis toegankelijk.

De tien gratis zaterdagen gaan zaterdag 7 juli in en zijn mogelijk gemaakt door een bijdrage uit jubileumpot die de gemeente beschikbaar stelde voor jubileumjaar 2018 waarin Rijssen viert dat het 775 jaar geleden stadsrechten kreeg.

Vrij entree
"Door tien zaterdagen geen entree van de bezoekers te vragen, mis je een flink bedrag aan entreegelden. Dat kan nu worden opgevangen door de gift uit het stadsjubileumfonds," zegt Gerrit Dannenberg van de Rijssense Musea. "Een mooi gebaar, want op die manier is het entreebedrag geen drempel om onze beide museums te bezoeken. We hopen ook dan ook dat veel mensen hiervan gebruik zullen maken."

Langer open
Om de bezoekers maximaal te laten profiteren van de gratis openstelling, is het museum op deze zaterdagen ook langer dan anders open. "Normaal zijn de musea alleen op zaterdagmiddag open, maar de komende tien zaterdagen gaan we 's morgens al om 10 uur open," zegt Dannenberg. "We hebben binnen de kring van onze vrijwilligers extra mensen bereid gevonden om ook op zaterdagmorgen dienst te doen. Met deze extra inzet zijn we natuurlijk bijzonder blij mee." De laatste entreevrije zaterdag is 8 september. "Dan is het ook Open Monumentendag en die sluiten we 's middags af van 4 tot 5 met streektaalverhalen door de columnisten van Hart van Rijssen."

Zomermuseum
Op dinsdag 17 juli starten ook de zogenaamde zomermuseumdinsdagen. Zes achtereenvolgende dinsdagen staat een thema centraal op het kasteelterrein. De eerst zomermuseumdinsdag is een brandweerdag. Kinderen kunnen zich vermaken op een brandweerwagenspringkussen. Dinsdag 24 juli is een kappersdag, die aansluit bij de expositie Haar! Hoofdzaak! Op 31 juli laat de Folkloregroep Riessen zien hoe vroeger gewassen werd. In augustus is er nog een linosnijdag, een extra brandweerdag en een kinderspelendag.

Maandagopenstelling
Tijdens de weken waarin de zes zomermuseumdinsdagen worden gehouden, zijn beide musea ook op maandagmiddag van 13.30 uur tot 17.00 geopend.


 

Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode 7 uur geleden
 Het doel van deze middag is om onder het genot van een heerlijke lunch nieuwe buurtbewoners te ontmoeten.
Inloop met lunch voor inwoners Enter in De Bron 12 uur geleden
Pawel zorgde voor veel dreiging voorin en zorgde met zijn goal voor de ommekeer in de wedstrijd.
S.v. Rijssen zet indrukwekkende winstreeks voort tegen Avereest 23 apr, 19:54
Merle Bouwmeester uit Wierden en Lina Ilkay uit Zutphen.
Druk en succesvol weekend voor SVOD 23 apr, 17:41
Ontvang een echt Super Natuur Onderzoekers diploma bij de Nature Experience.
Meivakantie in het Natuurmuseum 23 apr, 13:57
De opbrengst wordt gebruikt voor huisvesting- en energiekosten van de Kledingbank.
Kledingbank Rijssen-Holten in 'de Oude Plus' nu vaker geopend 23 apr, 11:50
De feesttent op de Evenementenweide achter het Parkgebouw is het middelpunt tijdens de komende Oranjedagen. (Foto: Oranjeverenigng Rijssen)
'Er is voor iedereen erg veel te doen' 21 apr, 12:56
Ann Michelle Lee en haar worshipband verzorgen de muzikale omlijsting.
Avond van ontmoeten, inspiratie uit de bijbel en muziek 20 apr, 17:55