Afbeelding

Wie wint Maestro Holten?

Algemeen

HOLTEN - Daphne de Jong-Schipper en Hans Tutert mochten zich al een jaar lang Maestro Holten noemen. Ook dit jaar zijn er weer zes Holtenaren die op 14 juli, in een uitverkochte theaterzaal van het Kulturhus, de strijd aan gaan om Maestro van Holten te worden.

Het is al weer de 3e editie van deze concertwedstrijd die HMV presenteert. Alle kandidaten kregen één repetitie met het orkest en hebben net als de vorige jaren na een korte masterclass van dirigente Michelle Wassing, het stokje letterlijk over genomen. En dat het niet zomaar een beetje met je armen zwaaien is, zullen de vorige kandidaten beamen. Je moet over heel wat capaciteiten én charisma beschikken om een orkest goed te leiden.
De nieuwbakken dirigenten zijn dit jaar: Sabrine Deijk (dochter van tenorsaxofoniste Eline Paalman), Kapper Mark Wander Drent, supermarktondernemer COOP Marloes Haanstra, Technisch adviseur bij TAB Dick Schuppert (vader van sopraansaxofoniste Naomi), redacteur en columnist Laurens Jan Stam en tandarts Klaas van Aken. Een bont gezelschap dat de avond vast tot een succes zal brengen!


Dirigeren
Hoe de kandidaten gaan dirigeren is aan de kandidaten zelf. Tijdens het concert is er halverwege een afvalronde: met de stemming is een grote rol weggelegd voor het publiek waarbij er 3 maestro's zullen afvallen. Drie finalisten mogen nogmaals hun dirigeer-talenten laten zien. Nieuw dit jaar is dat zij dan allen hetzelfde stuk zullen krijgen om te dirigeren, zonder bij elkaar te luisteren. Hierna zal de vakjury uiteindelijk een winnaar kiezen! Presentatie is weer in de vakkundige handen van Erik Rensen en vanuit de Greenroom Camilla Heeregrave. De aanvang is 20.00 uur. Zaal open 19.30 uur.

De koeien houden de wacht bij de poasboake van Holterbroek. De komende dagen wordt daar nog hard gewerkt om er een mooie poasboake van te maken.
Speciale paasvurenroute langs Holtense poasboakes 1 uur geleden
Met de hulp van een leerlinge hijst wethouder René de Koff de vlag als startsein voor het verkeersexamen van VVN Rijssen-Holten.
'Zijn jullie al een beetje zenuwachtig?' 5 uur geleden
Afbeelding
IVN houdt fotowedstrijd rondom het thema Lente 7 uur geleden
Afbeelding
Nú is het moment om te winkelen bij Van Dal mannenmode in Rijssen 23 uur geleden
Bart bezoekt regelmatig zijn ouderlijk huis en vrienden in Holten (eigen foto).
Bart Vermeulen reizende ster in artiestenland 27 mrt, 18:12
Vlnr: Dick Keizer, Henk Plas, Gerrit Koster, Herman van den Belt, Wim Janssen.
Noordermannenkoor zet jubilarissen in het zonnetje 27 mrt, 12:07
Met elkaar netwerken en genieten van een drankje, kaas en worst. Kijk voor meer foto's op hartvanrijssen.nl
Netwerken met kaas en worst 27 mrt, 12:04
Philip Dröge is historicus, columnist en journalist.
Philip Dröge over een vergeten stukje van de Nederlandse taal 27 mrt, 10:00