Afbeelding

Wethouder opent nieuwe piste Oosterhoffruiters

Algemeen

RIJSSEN - Na afloop van de eerste springwedstrijden in het kader van de Rijssense Paardendagen op vrijdag 29 juni opende wethouder Ronald Cornelissen van de gemeente Rijssen–Holten samen met voorzitter Gerard Jan Voortman van de Oosterhoffruiters en de bekende Wierdense zakenman Herman Nijhof de vernieuwde buitenpiste van de Paardensport Vereniging ''De Oosterhoffruiters' Rijssen.

Nadat in voorgaande jaren er zelfs springwedstrijden moesten worden afgelast in verband met de weersgesteldheid van het terrein door overvloedige regenval, is dit nu verleden tijd door de aanleg van een equifond bodem in de buitenpiste, waardoor deze onder bijna het gehele jaar berijdbaar is. Wel moet er in tegenstelling tot andere jaren de piste in verband met de hoge temperaturen nat worden gehouden door begieting aldus bestuurslid Gerrit Boers. Het aantal inschrijvingen voor de op deze vrijdag en zaterdag 30 juni te houden Rijssense Paardendagen is enorm gestegen, op vrijdag van 20 starts in 2017 naar 175 starts op de nieuwe piste en daarbij komen nog de 70 tot 100 starts op zaterdag 30 juni. De massale toestroom van ruiters en amazones is niet alleen te toe te schrijven aan de buitengewoon ideaal aangelegde buitenpiste, maar ook het gegeven dat zowel ruiters als amazones liever op zand rijden dan op gras in verband met de blessuregevoelig speelt mee aldus Boers. Naast het enthousiasme van de ruiters een amazones is het bestuur van de Oosterhoffruiters zeer in haar nopjes met haar vernieuwde buitenpiste, maar niet minder met het aantal inschrijvingen tijdens deze Rijssense Paardendagen.

Dick Tukkers

Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje 2 uur geleden
Afbeelding
Principeverzoek windturbines 3 uur geleden
Afbeelding
Super die Super Super 4 uur geleden
Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode 22 uur geleden
 Het doel van deze middag is om onder het genot van een heerlijke lunch nieuwe buurtbewoners te ontmoeten.
Inloop met lunch voor inwoners Enter in De Bron 24 apr, 12:00
Pawel zorgde voor veel dreiging voorin en zorgde met zijn goal voor de ommekeer in de wedstrijd.
S.v. Rijssen zet indrukwekkende winstreeks voort tegen Avereest 23 apr, 19:54
Merle Bouwmeester uit Wierden en Lina Ilkay uit Zutphen.
Druk en succesvol weekend voor SVOD 23 apr, 17:41
Ontvang een echt Super Natuur Onderzoekers diploma bij de Nature Experience.
Meivakantie in het Natuurmuseum 23 apr, 13:57