Afbeelding

Stappen over de heuvelrug voor een mooie wandeltocht

Algemeen

NIJVERDAL - Sportieve wandelaars opgelet: dwaal mee met de gids van Staatsbosbeheer door het weidse landschap van de Sallandse Heuvelrug. Na een kop koffie of thee bij het BuitenCentrum gaat u op pad.

Deze extra lange wandeling gaat door heuvels, uitgestrekte bossen en over heidevelden. Met aandacht voor de planten en de dieren, maar ook voor de cultuurhistorie van dit gebeid. U eindigt weer bij het BuitenCentrum. Een wandeling vol rust, ruimte en reliëf.

Vergezichten
Wat is mooier dan een hele dag genieten van de Sallandse Heuvelrug? Op maandag 9 juli en vrijdag 31 augustus organiseert Staatsbosbeheer een wandeldagtocht over de glooiende heidevelden. De paarse heide, de on-Nederlandse vergezichten, de rust en ruimte en de verhalen over de natuur, cultuur en historie van het gebied zijn de ingrediënten voor een mooie dag. Dus trek de wandelschoenen aan en neem fototoestel en verrekijker mee.

BuitenCentrum
Vanaf het BuitenCentrum van Staatsbosbeheer, Grotestraat 281 te Nijverdal, wordt er vertrokken om tien uur om rond vier uur moe maar voldaan weer terug te zijn bij het BuitenCentrum. De kosten zijn € 24,50 per persoon, dit is inclusief een kop koffie bij de start en een heerlijk vers lunchpakket voor onderweg. Voor meer informatie en aanmelden kijkt u op www.staatsbosbeheer.nl en www.np-desallandseheuvelrug.nl. Het BuitenCentrum is het startpunt voor uw dagje uit op de Sallandse heuvelrug.

Karin Stegeman en Wim Nijkamp van Toerisme Rijssen-Holten.
Column: Om de hoek 5 uur geleden
Afbeelding
Concert met samenzang van De Twente Zangers in Dorpskerk Wierden 7 uur geleden
Afbeelding
Politie zoekt in Holten man met bivakmuts 9 uur geleden
Afbeelding
Eat to meet - een ontmoetingsbrunch voor jongeren van 10 tot 15 jaar 10 uur geleden
Burgemeester Van Houdt met de winnaars, Ilse Kleijer, Elsina Siemerink, Jenine Siemerink, Anja Nijkamp van Hobby Vison en Ard Wessels, voorzitter van de HABI (vlnr)
Hobby Vision heeft weer het beste team 12 uur geleden
Afbeelding
Van AH naar BH in Holten: 'Op naar grootste gift voor Pink Ribbon' VIDEO 17 apr, 21:29
Met 'Heiligen Hendrik' maakt Bert al jarenlang theatervoorstellingen en speelt hij voor uitverkochte zalen overal in Nederland.
In de spotlights: Bert Eeftink 17 apr, 13:49
Afbeelding
Excelsior'31 futsal verslaat FC Coronaas na comeback 17 apr, 12:08