Afbeelding
Foto: Gerrit Dannenberg

Raad zet Koorschool op losse schroeven

Algemeen

RIJSSEN - De druiven zijn bijzonder zuur voor artistiek leider Jan-Geert Heuvelman van de Koorschool Rijssen.

Een meerderheid van de gemeenteraad zag donderdagavond een eenmalige bijdrage van ruim 19.000 euro voor zijn koordschool niet zitten. Eind vorig jaar stelde de VVD voor om te onderzoeken of de Koorschool Rijssen met een eenmalig bedrage gesteund zou kunnen worden. De gemeenteraad was het daar unaniem mee eens. Met dat bedrag zou Heuvelman de komende vijf jaar een goede basis kunnen leggen om de Engelse koorschool in Rijssen op eigen benen te laten staan.

Burgemeester en wethouders komen nu echter tot de conclusie dat deze steun niet zo maar past in de subsidieregels. Om de Koorschool Rijssen niet in gevaar te brengen, diende SGP-raadslid Wim Reterink een motie om alsnog het bedrag van ruim 19.000 euro vrij te maken om de koorschool veilig te stellen.

Hoewel het voorstel vorig jaar unaniem was aangenomen, bleek het klimaat van welwillendheid na de raadsverkiezingen toch wat veranderd te zijn. Op Reterinks eigen fractie na, durfde geen andere partij Heuvelman met een startsubsidie op gang te helpen. D66-fractieleider Herman Klein Velderman zei de onderbouwing van de cijfers te missen en te vrezen dat alle andere clubs en verenigingen dan ook zouden komen zeuren.

CU-fractievoorzitter Jan Berkhoff zei na een korte schorsing dat hij indertijd voor de VVD-motie had gestemd, "maar het moet wel binnen de kaders van de subsidieverordening vallen. Als we dit bedrag op deze wijze toekennen, vrezen wij dat andere verenigingen ook aanvragen gaan indienen. Laat het college overleggen met de koorschool en kom na de zomervakantie bij de raad terug met een goed voorstel."

PvdA-raadslid Rob Meijerink adviseerde het college een vast bedrag in de begroting op te nemen voor dit soort onvoorziene zaken. CDA-voorman Erik Wessels liet zich in soortgelijke termen uit. Het mocht echter niet baten, de raadsbrede steun bleef ontbreken. Jan-Geert Heuvelman toonde zich onthutst naderhand. "Ik kan het eigenlijk nog niet goed geloven dat het echt gebeurd is," aldus de artistiek leider.

Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 1 uur geleden
Karin Stegeman en Wim Nijkamp van Toerisme Rijssen-Holten.
Column: Om de hoek 13 uur geleden
Afbeelding
Concert met samenzang van De Twente Zangers in Dorpskerk Wierden 15 uur geleden
Afbeelding
Politie zoekt in Holten man met bivakmuts 17 uur geleden
Afbeelding
Eat to meet - een ontmoetingsbrunch voor jongeren van 10 tot 15 jaar 18 uur geleden
Burgemeester Van Houdt met de winnaars, Ilse Kleijer, Elsina Siemerink, Jenine Siemerink, Anja Nijkamp van Hobby Vison en Ard Wessels, voorzitter van de HABI (vlnr)
Hobby Vision heeft weer het beste team 20 uur geleden
Afbeelding
Van AH naar BH in Holten: 'Op naar grootste gift voor Pink Ribbon' VIDEO 17 apr, 21:29
Met 'Heiligen Hendrik' maakt Bert al jarenlang theatervoorstellingen en speelt hij voor uitverkochte zalen overal in Nederland.
In de spotlights: Bert Eeftink 17 apr, 13:49