Afbeelding

Hospice Reggestroom ontvangt Moppie-Kussens

Algemeen

RIJSSEN - Op donderdag 5 juli ontving vrijwilligerscoördinator Annie Gerritsen van Hospice De Reggestroom in Rijssen vier Moppie-Kussens met bijpassende hockers van algemeen directeur Pedro Swier van uitvaartverzorging Vredehof.

Tientallen vrijwilligers van De Reggestroom waren getuige van deze unieke overdracht. Ouders willen graag de kinderen meenemen naar de hospice om een familielid te bezoeken, maar vinden vaak de drempel hiervoor te hoog. Kinderen gaan door een moeilijke periode in hun leven. Een dierbare naaste zal op korte termijn komen te overlijden. Een dergelijke ervaring kan kinderen verdrietig, bang, maar ook boos maken. Om deze kinderen in de hospice te kunnen ondersteunen heeft Miranda Smit-van Keulen met haar Moppie-Kussens een uniek troostconcept ontwikkeld. Elk dier heeft zijn eigen verhaal. Zo wil vlinder Missie je troosten, Molle de olifant is sterk en wil je graag dragen, Miek de giraf vindt aandacht lastig en wil graag knuffelen en Mexa de draak wil graag stoeien. De kussens met karakter bieden letterlijk steun en troost aan de kinderen. Voor de financiering van dit unieke project vond Miranda een enthousiaste partner in Vredehof die de benodigde gelden beschikbaar stelde vanuit het Vredehof Donatie Fonds.

(tekst en foto Arjan Baan )

Afbeelding
'Versiering' aan hekken bouwterrein Albert Heijn 7 uur geleden
De koeien houden de wacht bij de poasboake van Holterbroek. De komende dagen wordt daar nog hard gewerkt om er een mooie poasboake van te maken.
Speciale paasvurenroute langs Holtense poasboakes 8 uur geleden
Met de hulp van een leerlinge hijst wethouder René de Koff de vlag als startsein voor het verkeersexamen van VVN Rijssen-Holten.
'Zijn jullie al een beetje zenuwachtig?' 12 uur geleden
Afbeelding
IVN houdt fotowedstrijd rondom het thema Lente 15 uur geleden
Afbeelding
Nú is het moment om te winkelen bij Van Dal mannenmode in Rijssen 27 mrt, 20:19
Bart bezoekt regelmatig zijn ouderlijk huis en vrienden in Holten (eigen foto).
Bart Vermeulen reizende ster in artiestenland 27 mrt, 18:12
Vlnr: Dick Keizer, Henk Plas, Gerrit Koster, Herman van den Belt, Wim Janssen.
Noordermannenkoor zet jubilarissen in het zonnetje 27 mrt, 12:07
Met elkaar netwerken en genieten van een drankje, kaas en worst. Kijk voor meer foto's op hartvanrijssen.nl
Netwerken met kaas en worst 27 mrt, 12:04