Afbeelding
Foto: Gerrit Dannenberg

Leerlingen Brekeldschool krijgen visles en visexcursie

Algemeen

RIJSSEN – Vrijdag kregen de leerlingen van groep 7 van de Brekeldschool een heuse visles.

Het programma bestond uit twee delen: een uur biologie (dat was de visles) en twee uur visexcursie. 's Morgens vertelde Ferdi Moes in de visles welke vissen in Nederland leven, hoe groot ze worden, wat ze eten en hoe ze onder water kunnen ademen.

Visvragen
Maar ook allerlei visvragen die de kinderen zelf bedenken: hoe groot is de grootste vis die je in Nederland tegen kunt komen? Wat is een blauwneus? Hoe oud kan een snoek worden? Hoe planten palingen zich voort? Op al deze vragen kregen de leerlingen antwoord in de visles die werd verzorgd door Sportvisserij Nederland.

Lespakket
Iedere leerling kreeg ook een Sportvisserij Nederland-lespakket dat bestaat uit een leuk en eerzaam werkboek en drie zoekkaarten over waterplanten, waterdiertjes en vissen. Met het werkboek kan de leerkracht met de leerlingen nog een aantal lessen aan de slag.

Excursie
Voordat de visexcursie begon, kregen alle leerlingen een Stekkie-keycord met daaraan een Stekkie-hakensteker. Daarna gingen ze met de hengel naar de visvijver aan de Nijverdalse weg waar echt werd gevist! De jongelui leerden in kleine groepjes onder begeleiding van vrijwilligers van hengelsportvereniging Ons vermaak hoe vissen in het werk gaat. Iedere leerling sloeg een vis aan de haak, sommigen zelfs meer dan tien! Al met al een geslaagde visles!

Respect
"Als je leerlingen op verantwoorde wijze wilt leren omgaan met dieren en de natuur is alleen maar praten daarover niet genoeg," aldus de begeleidende leerkracht. "Veel kinderen zijn of geboeid door het leven in het water, maar door ze er allerlei wetenswaardigheden te leren, wordt het respect voor alles wat leeft en groeit vergroot. Dat is het doel van de les op school en daarna brengen ze het geleerde in de praktijk. Het mooie daarbij is dat de ervaren sportvissers van Ons Vermaak in de buurt zijn om de leerlingen met raad en vooral daad bij te staan."

Sportvisserij
Ook Sportvisserij Nederland heeft er veel belang bij dat jongeren al in vroeg stadium op verantwoorde wijze leren omgaan met de natuur. "Door naar de scholen toe te gaan en onze kennis te delen met een jong publiek, bevorderen wij de belangen van de natuur en de sportvisserij."

Pawel zorgde voor veel dreiging voorin en zorgde met zijn goal voor de ommekeer in de wedstrijd.
S.v. Rijssen zet indrukwekkende winstreeks voort tegen Avereest 9 uur geleden
Merle Bouwmeester uit Wierden en Lina Ilkay uit Zutphen.
Druk en succesvol weekend voor SVOD 11 uur geleden
Ontvang een echt Super Natuur Onderzoekers diploma bij de Nature Experience.
Meivakantie in het Natuurmuseum 15 uur geleden
De opbrengst wordt gebruikt voor huisvesting- en energiekosten van de Kledingbank.
Kledingbank Rijssen-Holten in 'de Oude Plus' nu vaker geopend 17 uur geleden
De feesttent op de Evenementenweide achter het Parkgebouw is het middelpunt tijdens de komende Oranjedagen. (Foto: Oranjeverenigng Rijssen)
'Er is voor iedereen erg veel te doen' 21 apr, 12:56
Ann Michelle Lee en haar worshipband verzorgen de muzikale omlijsting.
Avond van ontmoeten, inspiratie uit de bijbel en muziek 20 apr, 17:55
Rijsserbergloop finish 5 km 2022
Inschrijven Rijsserbergloop: limiet is bijna bereikt 20 apr, 12:43
Afbeelding
Mark verzamelt alles van de Canadese bevrijders 20 apr, 10:20