Afbeelding

Jenny Bril: "Ik stomp af achter de geraniums"

Algemeen

NIJVERDAL - Zonder vrijwilligers geen Bruisend Nijverdal. Ontzettend cliché, maar hartstikke waar. Honderden vrijwilligers zijn actief tijdens de Bruisend Nijverdal-week. Een aantal van deze vrijwilligers zijn echter het gehele jaar door actief in het Nijverdalse dagelijkse leven. De komende week laten we een aantal van deze actieve mensen aan het woord. Deze week: Jenny Bril.

Jenny werkt vier dagen in de week als vrijwilliger, onder andere bij De Blenke. Daarnaast is ze elk jaar actief bij de Schaatsbaan en de feestweek Bruisend Nijverdal. Jenny: "Ik verveel me geen moment thuis hoor, maar doe toch graag vrijwilligerswerk. Ik stomp af als ik de hele dag achter de geraniums moet zitten. Ze houden me op deze manier mooi in beweging." "De grootste reden waarom ik vrijwilligerswerk doe, is dat ik altijd op een vakantiepark in Hellendoorn heb gewerkt. Daar ben je onder de mensen. Je ziet veel mensen, leert veel mensen kennen en je praat veel met mensen. Toen ik met pensioen ging, wilde ik dus ook onder de mensen blijven. Via mijn man Herman ben ik in contact gekomen met Bruisend Nijverdal. De organisatie vroeg hem om te helpen bij de op- en afbouw. Al snel rolde ik er ook in. In het begin nog maar enkele uurtjes, maar inmiddels ben ik er dagelijks actief. En het is nog steeds leuk. De gehele week zorg ik voor de inwendige mens. Dat begint al op de eerste dag, de opbouw van de tent. Het werkvolk krijgt dan koffie en broodjes. Maar ook de rest van de week zorg ik ervoor dat alle vrijwilligers goed eten en drinken. Je bent dus vooral op de achtergrond actief? Jenny: "Dat klopt, je ziet mij niet zoveel in de tent voor het podium. Vanuit het 'keetje' achter de tent zorg ik voor alle vrijwilligers. De hele dag staan koffie/thee, broodjes, soep en gehaktballen klaar. Iedereen moet toch eten en drinken. Soms moet ik ze daar even op wijzen", lacht Jenny. "Ik vind het vooral heel gezellig. Elk jaar leer je nieuwe mensen kennen. Iedereen komt voor de gezelligheid en is in een feeststemming. Ik ben ook vrijwilliger bij De Blenke. Daar maak je toch andere dingen mee. Om dit zwaardere werk te compenseren, help ik onder andere bij Bruisend Nijverdal en Op naar Nijverdal. Bij de ijsbaan in december werk ik vijf weken lang, ongeveer 5 uur per dag. Dat is lang, maar ja…Ik vind het leuk. Werken doe je normaalgesproken toch ook acht uur per dag?!"

Denkt u dat Bruisend Nijverdal voor ons dorp belangrijk is? Ja, heel belangrijk. Maar er zijn ook altijd mensen die vinden dat je het nooit goed doet. Ik begrijp dat niet. Met Koningsdag bijvoorbeeld. Dan help ik op het plein, een hele leuke dag. Dan vragen mensen zich af wat ze op het centrumplein moeten doen. Dan denk ik bij mezelf: Maar wat wil je dan wel? Niks is blijkbaar goed, ze vinden het alleen maar leuk om onze feesten af te kraken. Terwijl er zoveel wordt georganiseerd in Nijverdal. Kijk ook eens naar het Openluchttheater. Daar is zoveel te doen. Mijn man en ik gaan er geregeld naartoe. Die negativiteit is niet leuk. Ik krijg ook wel eens de vraag waarom ik toch zoveel aanpak. Maar als iedereen maar denkt: 'Dat doe ik niet!' Dan gebeurt er ook nooit wat." "Ik vind alles leuk. Ben overal wel bij. Vooral het kinderfestijn op de donderdag en de seniorenmiddag op de vrijdag van Bruisend Nijverdal is gaaf. Je ziet mensen echt genieten. Daar haal ik mijn energie uit. Ik zou dus tegen de mensen willen zeggen: 'Kom vrijwilligerswerk doen. Als je iets vindt wat je leuk vindt, haal je er veel voldoening uit."

Afbeelding
Nieuwe tafel? Maak hem samen met Mooie Tafels 12 minuten geleden
Afbeelding
OV-ambassadeurs houden inloopspreekuur in Rijssen 1 uur geleden
Afbeelding
'Versiering' aan hekken bouwterrein Albert Heijn 16 uur geleden
De koeien houden de wacht bij de poasboake van Holterbroek. De komende dagen wordt daar nog hard gewerkt om er een mooie poasboake van te maken.
Speciale paasvurenroute langs Holtense poasboakes 17 uur geleden
Met de hulp van een leerlinge hijst wethouder René de Koff de vlag als startsein voor het verkeersexamen van VVN Rijssen-Holten.
'Zijn jullie al een beetje zenuwachtig?' 21 uur geleden
Afbeelding
IVN houdt fotowedstrijd rondom het thema Lente gisteren
Afbeelding
Nú is het moment om te winkelen bij Van Dal mannenmode in Rijssen 27 mrt, 20:19
Bart bezoekt regelmatig zijn ouderlijk huis en vrienden in Holten (eigen foto).
Bart Vermeulen reizende ster in artiestenland 27 mrt, 18:12