Afbeelding
Foto: Gerrit Dannenberg

Ontdek de Reggestreek met nieuwe fietsroutes

Algemeen

RIJSSEN - De Reggestreekondernemers verrassen thuisblijvers en toeristen met zes mooie fietsroutes door en rond het Reggedal.

De routes zijn geheel gratis verkrijgbaar bij onder andere de Rijssense Pelmolen en het Rijssens Museum in Kasteel De Oosterhof aan de Kasteellaan 1.

Regge Noord
De route Langs de Regge Noord is bijna 60 kilometer lang en voert naar het Wierdense Veld, het Hoge Hexel met Skoapnskot en Pleisterplaats de Barkel.

Regge Zuid
Maar er kan ook langs de zuidkant van de Regge gefietst worden over een afstand van ruim 40 kilometer. De tocht voert dan naar de Enterse Waarf, het Klompen- en Zompenmuseum aan de Hoge Brink in Enter en de Pelmolen in Rijssen.

Streekproducten
Er kan ook Langs de Regge Geheel worden gefietst. Over een afstand van ruim 95 kilometer kunnen streekproducten van het boerenland geproefd worden.

Knooppunten
In het overzichtelijke boekwerkje zijn de bezienswaardigheden en zelfs overnachtingsmogelijkheden duidelijk aangegeven bij de verschillende fietsknooppunten. Bij 't Exoo kan overnacht worden in een hooiberg en bij Vakantiepark 't Mölke in een boomhut. Ook staan Bed & Breakfastmogelijkheden vermeld.

Afbeelding
Inschrijving Triathlon Holten voor de jeugd heropent 2 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 3 uur geleden
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 6 uur geleden
Karin Stegeman en Wim Nijkamp van Toerisme Rijssen-Holten.
Column: Om de hoek 18 uur geleden
Afbeelding
Concert met samenzang van De Twente Zangers in Dorpskerk Wierden 20 uur geleden
Afbeelding
Politie zoekt in Holten man met bivakmuts 22 uur geleden
Afbeelding
Eat to meet - een ontmoetingsbrunch voor jongeren van 10 tot 15 jaar 23 uur geleden
Burgemeester Van Houdt met de winnaars, Ilse Kleijer, Elsina Siemerink, Jenine Siemerink, Anja Nijkamp van Hobby Vison en Ard Wessels, voorzitter van de HABI (vlnr)
Hobby Vision heeft weer het beste team gisteren