Afbeelding

Een actieve geest

Algemeen

NIJVERDAL - Op woensdag 19 september om 19.30 uur gaat de Studiekring van de ZINiN Bibliotheek weer van start.

Deze studiekring is bedoeld voor 50-plussers, die hun geest actief willen houden en nieuwe dingen willen ontdekken. Tijdens de bijeenkomsten van de Studiekring kunt u zich in allerlei onderwerpen verdiepen, kennis en gedachten met elkaar willen uitwisselen en leeftijdgenoten ontmoeten.

De Studiekring
De studiekring komt om de veertien dagen bij elkaar komen om met elkaar van gedachten te wisselen over zelf gekozen onderwerpen, maar ook over eigen ervaringen of inzichten, waarbij u zich vooral niet moet laten afschrikken door het woord 'studie'. Tijdens een bijeenkomst kan gediscussieerd worden over een zelf gekozen onderwerp en de bijeenkomst duurt meestal twee uur. Ook wordt er even op de ontwikkelingen in de wereld ingegaan tijdens een 'rondje actualiteiten'. Op deze manier kunt u als 50-plusser breed actief blijven, doet u kennis op en ontmoet u leeftijdgenoten. Zo blijft u scherpzinnig en bij de tijd.

Het doel
Het doel van de Studiekring is, naast het op de hoogte blijven van allerlei maatschappelijke ontwikkelingen, het delen van eigen ideeën en meningen met anderen en u leert andere mensen kennen. U kunt zich met hen in allerlei onderwerpen verdiepen, nieuwe kennis en inzichten opdoen, waarmee u uw eigen talenten verder kunt ontplooien. Onderwerpen als voeding, veiligheid, geschiedenis, wonen, milieu en reizen zijn vaak populair, komen vaak in het nieuws en spreken tot de verbeelding.

Kennismaken
Op woensdag 19 september kunt u kennismaken met de studiekring door het bijwonen van deze reguliere bijeenkomst. Wanneer u zich wilt aanmelden voor de Studiekring kan dat via bib.nijverdal@zinin.com of telefonisch via 0548-613342 bij dhr. R.J. Lueks.

Karin Stegeman en Wim Nijkamp van Toerisme Rijssen-Holten.
Column: Om de hoek 11 uur geleden
Afbeelding
Concert met samenzang van De Twente Zangers in Dorpskerk Wierden 13 uur geleden
Afbeelding
Politie zoekt in Holten man met bivakmuts 15 uur geleden
Afbeelding
Eat to meet - een ontmoetingsbrunch voor jongeren van 10 tot 15 jaar 16 uur geleden
Burgemeester Van Houdt met de winnaars, Ilse Kleijer, Elsina Siemerink, Jenine Siemerink, Anja Nijkamp van Hobby Vison en Ard Wessels, voorzitter van de HABI (vlnr)
Hobby Vision heeft weer het beste team 18 uur geleden
Afbeelding
Van AH naar BH in Holten: 'Op naar grootste gift voor Pink Ribbon' VIDEO 17 apr, 21:29
Met 'Heiligen Hendrik' maakt Bert al jarenlang theatervoorstellingen en speelt hij voor uitverkochte zalen overal in Nederland.
In de spotlights: Bert Eeftink 17 apr, 13:49
Afbeelding
Excelsior'31 futsal verslaat FC Coronaas na comeback 17 apr, 12:08