Afbeelding

Met een Amerikaanse schoolbus 'terug in de tijd'

Algemeen

RIJSSEN / HOLTEN - In de maand augustus rijdt de Amerikaanse bus van Ontdek de Reggestreek maar liefst twee keer per week voor het zomerarrangement 'vrogger en nu in de Reggestreek'. De ritten op de woensdagen en donderdagen worden vanuit Rijssen-Holten en Wierden (Hoge Hexel) gereden en brengt de deelnemers naar diverse historische plekken in de Reggestreek.

Op de woensdagen rijdt de schoolbus vanaf de parken naar de Pelmolen, voor een rondleiding en een vaartocht met de Zomp. Van hier uit kunnen de deelnemers te voet naar het volkspark voor de roofvogelshow, een bezoek brengen aan de nabijgelegen musea of gezellig winkelen in het centrum van Rijssen. Op de donderdagen rijdt de bus eerst naar Wagenmakerij Langenhof in Wierden voor een rondleiding, vervolgens naar de Enterse Waarf voor onder meer een rondvaart, aansluitend kunnen de deelnemers te voet naar de musea in Enter of winkelen op het modeplein. Aan het einde van de middag verzamelt deze groep zich weer voor een laatste bezoek aan het Leemspoor in Rijssen.

Fascinerende rit
Tijdens de aan- of afvoerroute neemt de chauffeur de gasten mee in een fascinerende rit over de Sallandse Heuvelrug. Opstappen kan op verschillende plekken: voor Rijssen-Holten en omgeving zijn dat het NS station in Holten, Landal Twenhaarsveld en Bungalowpark De Lindenberg. In Wierden kan opgestapt worden bij het NS Station of bij Bungalowpark Hoge Hexel. De rit is zowel voor toeristen als thuisblijvers een aanrader.

Reserveren
Voor deelname is het noodzakelijk dat men reserveert voor een van de rijdagen bij Tourist Info Wierden 0546-574911 of mail Wierden@twenteinfo.nl.  Deelname aan deze dagtocht kost € 15,00 pp, kinderen 4-10 jaar betalen € 7,50. Jongere kinderen kunnen gratis mee op schoot.  De prijs is inclusief de entree van de bezoeklocaties, maar exclusief catering. Een eigen versnapering is buiten de horecalocaties toegestaan. Wie meer informatie wenst of vragen heeft kan op werkdagen van 9.30-13.00 uur bellen met Tourist Info Wierden-Enter 0546-574911. Meer informatie is te vinden op www.reggestreek.nl of www.wierden-enterinfo.nl

Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 2 minuten geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 1 uur geleden
Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje 6 uur geleden
Afbeelding
Principeverzoek windturbines 7 uur geleden
Afbeelding
Super die Super Super 8 uur geleden
Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode 24 apr, 17:39
 Het doel van deze middag is om onder het genot van een heerlijke lunch nieuwe buurtbewoners te ontmoeten.
Inloop met lunch voor inwoners Enter in De Bron 24 apr, 12:00
Pawel zorgde voor veel dreiging voorin en zorgde met zijn goal voor de ommekeer in de wedstrijd.
S.v. Rijssen zet indrukwekkende winstreeks voort tegen Avereest 23 apr, 19:54