Afbeelding

Struinen onder de Sallandse zon

Algemeen

NIJVERDAL - Wat keken we uit naar de zomer en de zon. De afgelopen tijd hebben we flink kunnen genieten van de zon! Misschien zelfs wel een beetje té veel, maar toch die zon is onmisbaar voor mens en dier! Waar zouden we zijn zonder de zon? Hoe belangrijk is zonlicht en -warmte voor plant en dier?

Woensdag 15 augustus om 14.00 uur bent u van harte welkom in het BuitenCentrum van Staatsbosbeheer waar de Sterrenwacht Hellendoorn en Staatsbosbeheer u een gevarieerd programma aanbieden rond de zon. Ga mee een middagje struinen onder de Sallandse zon en ontdek allerlei wetenswaardigheden over de zon en ondertussen doet u nog wat vitamine D op ook!

Programma
Bij aanvang vertelt de gids van de Sterrenwacht Hellendoorn in een beeldende presentatie alles over de zon, zonstanden, zonnevlammen en de zonnevlekken. Aansluitend vertelt de boswachter van Staatsbosbeheer leuke weetjes over het belang en invloed van zon(licht en warmte) in de natuur. Daarna volgt een bezoek aan de Sterrenwacht. Bij helder weer geeft de zonnekijker een prachtige kijk op de zon. Mocht de hemel bewolkt zijn dan is er altijd nog het planetarium waar geen wolkje aan de lucht is! Buiten bij het BuitenCentrum is ook een grote zonnewijzer. Welke tijd geeft uw schaduw op de zonnewijzer aan? Vervolgens maakt u een wandeling van ongeveer 4,5 kilometer onder begeleiding van de boswachter. Ontdek zelf de invloed en het belang van de zon in de natuur. Welke bomen en planten houden wel of juist niet van de zon. Wat doet zonlicht en zonnewarmte met de dieren?

Opgeven
Ga mee struinen onder de Sallandse zon door de bossen en de glooiende heidevelden. Kosten deelname zijn €12,50 voor volwassenen en €7,50 voor kinderen t/m 12 jaar. (inclusief een kop koffie/thee of glas limonade).

Plaats: BuitenCentrum De Sallandse Heuvelrug, Grotestraat 281, 7441 GS Nijverdal 
Aanvang: 14.00 uur
Einde: 17.00 uur
Online aanmelden: https://www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten/salland/beleef-de-zon-op-de-sallandse-heuvelrug

Voor meer informatie en andere activiteiten kijk op www.staatsbosbeheer.nl of www.sterrenwachthellendoorn.nl.
 

Afbeelding
'Versiering' aan hekken bouwterrein Albert Heijn 10 uur geleden
De koeien houden de wacht bij de poasboake van Holterbroek. De komende dagen wordt daar nog hard gewerkt om er een mooie poasboake van te maken.
Speciale paasvurenroute langs Holtense poasboakes 11 uur geleden
Met de hulp van een leerlinge hijst wethouder René de Koff de vlag als startsein voor het verkeersexamen van VVN Rijssen-Holten.
'Zijn jullie al een beetje zenuwachtig?' 15 uur geleden
Afbeelding
IVN houdt fotowedstrijd rondom het thema Lente 17 uur geleden
Afbeelding
Nú is het moment om te winkelen bij Van Dal mannenmode in Rijssen 27 mrt, 20:19
Bart bezoekt regelmatig zijn ouderlijk huis en vrienden in Holten (eigen foto).
Bart Vermeulen reizende ster in artiestenland 27 mrt, 18:12
Vlnr: Dick Keizer, Henk Plas, Gerrit Koster, Herman van den Belt, Wim Janssen.
Noordermannenkoor zet jubilarissen in het zonnetje 27 mrt, 12:07
Met elkaar netwerken en genieten van een drankje, kaas en worst. Kijk voor meer foto's op hartvanrijssen.nl
Netwerken met kaas en worst 27 mrt, 12:04