De koffie staat klaar!
De koffie staat klaar!

Praat- en doe groep voor jonge mantelzorgers

Algemeen

NIJVERDAL - Evenmens, informele zorg voor elkaar gaat op 20 september van start met een Praat- en doegroep voor jonge mantelzorgers. Deze middag worden er verhalen verteld, films gekeken, grenzen gesteld en emoties herkend. Daarnaast kunnen jonge mantelzorgers tijdens deze middag tips krijgen en om hulp vragen. Kortom, vijf keer leren van elkaar!

Jonge mantelzorgers zijn kinderen die opgroeien met de zorg voor en zorgen om een familielid. Bijvoorbeeld een broer of zus met autisme, syndroom van Down, meervoudige beperking of iets anders. Het kan ook gaan om één van je ouders, doordat hij of zij bijvoorbeeld kanker heeft, depressief is of een spierziekte heeft. Kinderen houden hier rekening mee en ontmoeten graag andere kinderen die hetzelfde meemaken als zij. Zo kunnen zij ervaringen uitwisselen en ze hebben veel steun aan elkaar. Het werk is immers vrij zwaar, zeker op emotioneel vlak. Ontspanning en afleiding zijn daarom belangrijk. De Praat- en doegroep is bedoeld voor kinderen van 8 t/m 12 jaar van de basisschool. Er zijn vijf middagen gepland. Tevens is er een avond gepland voor ouders verbonden aan deze groep. Hier kunnen zij geïnformeerd worden.

Aanmelden
Opgeven is noodzakelijk, dit kan door te bellen met 0548 – 63 88 30 of te mailen naar hboorsma@evenmens.nl. Graag voor maandag 17 september. Houd ook de volgende data vast vrij: 27 september, 4, 11 en 18 oktober. De bijeenkomsten worden gehouden in De Brake in Nijverdal, Schipbeekstraat 1. Tijden: 15.45 – 17.15 uur. Start: donderdagmiddag 20 september. Kom jij ook?

Elly Stegink toont trots haar medaille na volbrengen marathon Rotterdam (eigen foto).
Elly Stegink loopt de marathon van Rotterdam 5 uur geleden
Foto: Ontwerp: N+L Landschapsontwerpers | Palazzo Oost bv
Unaniem positief over plan Prins van Holten 7 uur geleden
Afbeelding
Lenteweer cadeau tijdens koopzaterdag 11 uur geleden
Afbeelding
Inschrijving Triathlon Holten voor de jeugd heropent 13 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 15 uur geleden
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 17 uur geleden
Karin Stegeman en Wim Nijkamp van Toerisme Rijssen-Holten.
Column: Om de hoek 18 apr, 19:49
Afbeelding
Concert met samenzang van De Twente Zangers in Dorpskerk Wierden 18 apr, 17:43