Afbeelding

De Kindertuin Rijssen opent tiende locatie

Algemeen

RIJSSEN - Christelijke opvang De Kindertuin bestaat nu vier jaar en is nog steeds groeiende. Afgelopen week opende ze haar tiende locatie, De Morgenster in de Willem Alexanderschool in Rijssen.

De Kindertuin is sinds haar oprichting vier jaar geleden hard gegroeid. Inmiddels gaan 570 kinderen naar één van de kindcentra in Rijssen, Notter/Zuna en Enter. Deze week is daar weer een nieuwe locatie bijgekomen, deze keer in Rijssen in de Willem-Alexanderschool. ,,Omdat de wijken rondom zowel de Willen-Alexanderschool en de Johan Frisoschool iets verouderen, kwamen er twee schoollokalen vrij," vertelt Gerjanne Schaap, directeur De Kindertuin. ,,Voor ons én de school een uitgelezen mogelijkheid om een kindcentra te openen." Dat het in de twee scholen gevestigd is, heeft voor de kinderen het belangrijke voordeel dat ze niet naar een andere plek hoeven voor de opvang. ,,Bovendien komen de leidsters van enkele van onze huidige locatie zodat het voor veel ouders ook weer een vertrouwd gezicht is. Daarnaast zijn we warm onthaald door de Willem-Alexanderschool en werken we nauw samen met de kleuterjuffen."

Ieder kind welkom?
De Morgenster biedt plek aan kinderen van 0 tot en met 12 jaar. Er is dagopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar, peuteropvang (2-4 jaar) en een voorschoolse/buitenschoolse opvang (4 tot 12 jaar). De locatie is nog maar net open, maar veertig kinderen hebben hier hun plek al gevonden. De officiële opening volgt nog in november met feestelijke acties. ,,We werken nauw samen met de PCPO-scholen in Rijssen en de christelijke scholen in Enter en Notter/Zuna. Kinderen van andere scholen of een andere geloofsidentiteit zijn echter net zo van harte welkom. Bij ons loopt de christelijke identiteit als een rode draad door ons gehele opvang. We willen graag een veilige en zorgzame omgeving bieden, waar kinderen kunnen spelen, leren en ontdekken." Naast Rijssen, Notter/Zuna en Enter, is De Kindertuin ook bezig om in Wierden een BSO te openen. Als alles volgens planning loopt, komt de BSO in de Sjaloomschool aan de Savornin Lohmanstraat.

Sport en beweging
Op de locaties van De Kindertuin is veel aandacht voor beweging. Zo is er in samenwerking met Fysiotherapie Koninginneweg Rijssen al gym voor de peuters. Ook voor de oudere kinderen komen er in de loop van dit seizoen speciale sportactiviteiten. ,,We starten met een sportbso op de locatie De Morgenster. Rondom de school liggen mooie sportvelden, ideaal voor bootcamp en andere leuke activiteiten." Zoekt u een fijn plekje voor uw kind? Kijk voor de mogelijkheden op www.dekindertuin.nl. U kunt ook mailen en bellen met Gerjanne Schaap, g.schaap@dekindertuin.nl, telefoonnummer (06) 285 62 140.

Afbeelding
'Versiering' aan hekken bouwterrein Albert Heijn 4 uur geleden
De koeien houden de wacht bij de poasboake van Holterbroek. De komende dagen wordt daar nog hard gewerkt om er een mooie poasboake van te maken.
Speciale paasvurenroute langs Holtense poasboakes 6 uur geleden
Met de hulp van een leerlinge hijst wethouder René de Koff de vlag als startsein voor het verkeersexamen van VVN Rijssen-Holten.
'Zijn jullie al een beetje zenuwachtig?' 10 uur geleden
Afbeelding
IVN houdt fotowedstrijd rondom het thema Lente 12 uur geleden
Afbeelding
Nú is het moment om te winkelen bij Van Dal mannenmode in Rijssen 27 mrt, 20:19
Bart bezoekt regelmatig zijn ouderlijk huis en vrienden in Holten (eigen foto).
Bart Vermeulen reizende ster in artiestenland 27 mrt, 18:12
Vlnr: Dick Keizer, Henk Plas, Gerrit Koster, Herman van den Belt, Wim Janssen.
Noordermannenkoor zet jubilarissen in het zonnetje 27 mrt, 12:07
Met elkaar netwerken en genieten van een drankje, kaas en worst. Kijk voor meer foto's op hartvanrijssen.nl
Netwerken met kaas en worst 27 mrt, 12:04