Afbeelding

Club voor kinderen in stressvolle gezinssituatie

Algemeen

RIJSSEN - De Billy Boem club gaat in gemeente Rijssen-Holten van start op 1 oktober om 15.30 uur. De club is voor kinderen van 8 t/m 12 jaar die opgroeien in een gezin met stress en spanning. Impulz organiseert in samenwerking met Avedan en ViaVie Welzijn de doe-praatclub "Billy Boem". Hier leren de kinderen met lastige situaties en emoties om te gaan.

De club 'Billy Boem' wordt begeleid door ervaren hulpverleners. Deirdre Janné is één van hen. "'Billy Boem' organiseren wij voor kinderen die in hun gezin stressvolle dingen meemaken", vertelt Deirdre. "Dat kan van alles zijn. Bijvoorbeeld een ouder met psychische klachten, een scheiding, ruzie of schulden. Of een broer of zus die door gedrag veel aandacht van het gezin vraagt. Spelenderwijs leren wij de kinderen hun thuissituatie een plekje te geven en weerbaarder te worden."

Omgaan met situaties
De club is afgestemd op de belevingswereld van het kind. Zij knutselen, spelen en leren met hun emoties om te gaan. Met Billy maken de kinderen in 10 bijeenkomsten van 1,5 uur van alles mee. Ze leren hun gevoelens te herkennen en te uiten, hun eventuele vragen worden beantwoord, er worden vaardigheden geoefend en tips meegegeven.

Ouderbijeenkomsten
Er zijn ook voor de ouders 3 bijeenkomsten waar opvoedingsvragen aan bod komen. Ouders hebben de mogelijkheid om onder deskundige begeleiding ervaringen uit te wisselen. De cursus is kosteloos en gaat van start op maandag 1 oktober in Rijssen. Aanmelden kan bij ViaVie Welzijn tot 20 september via vanerven@viaviewelzijn.nl of bel: (0548) 36 27 55.

Afbeelding
OV-ambassadeurs houden inloopspreekuur in Rijssen 19 minuten geleden
Afbeelding
'Versiering' aan hekken bouwterrein Albert Heijn 14 uur geleden
De koeien houden de wacht bij de poasboake van Holterbroek. De komende dagen wordt daar nog hard gewerkt om er een mooie poasboake van te maken.
Speciale paasvurenroute langs Holtense poasboakes 16 uur geleden
Met de hulp van een leerlinge hijst wethouder René de Koff de vlag als startsein voor het verkeersexamen van VVN Rijssen-Holten.
'Zijn jullie al een beetje zenuwachtig?' 20 uur geleden
Afbeelding
IVN houdt fotowedstrijd rondom het thema Lente 22 uur geleden
Afbeelding
Nú is het moment om te winkelen bij Van Dal mannenmode in Rijssen 27 mrt, 20:19
Bart bezoekt regelmatig zijn ouderlijk huis en vrienden in Holten (eigen foto).
Bart Vermeulen reizende ster in artiestenland 27 mrt, 18:12
Vlnr: Dick Keizer, Henk Plas, Gerrit Koster, Herman van den Belt, Wim Janssen.
Noordermannenkoor zet jubilarissen in het zonnetje 27 mrt, 12:07