Afbeelding

Overijsselse Melanoom Dag

Algemeen

TWENTE - Het was een warme en zonnige zomer, met twee officiële hittegolven en acht tropische dagen. Veel zonuren om van te genieten, maar heeft u zich goed en voldoende ingesmeerd?

We zijn veel buiten en hebben vaak niet eens door dat we onze huid onbeschermd blootstellen aan zonlicht. Werken in de tuin, activiteiten in de natuur maar ook op de fiets naar kantoor of school. De zon kan iedere huid beschadigen; ook een donkere huid verbrandt in de zon. Wat je bij mensen met een donkere huid bijna niet ziet, zijn zonnesproeten en moedervlekken. Op een blanke huid zie je die wel. Maar wanneer is die moedervlek nu een levensbedreigende melanoom? Om antwoord te geven op dit soort vragen en meer organiseert Stichting Melanoom zaterdag 6 oktober voor de eerste keer de Overijssel Melanoom dag in Hengelo. Een dag met een compleet programma over deze agressieve vorm van huidkanker voor patiënten, naasten of geïnteresseerden.

Programma
De dag start met weerman Dennis Wilt die naast weersvoorspellingen ook veel weet over de zon. Hij vertelt over de kracht van de zon. Dermatoloog van Medisch Spectrum Twente, dr. T. Vogel, legt uit wat een melanoom is en wat de signalen zijn voor een verhoogd risico op melanoom huidkanker. De behandelopties worden geschetst door internist oncoloog dr. J.W. de Groot van de Isalakliniek in Zwolle en tevens directeur van Research Isala Oncologisch Centrum. Over hoe een oncologisch chirurg melanoom-patiënten behandelt, kan dr. A. Dassen van Medisch Spectrum Twente veel vertellen. Hoe je fit de operatie in gaat en weer goed herstelt van de narcose, daarover adviseren oncologisch fysiotherapeuten. Karin Timmerij van Fysio Zuid uit Almelo zal vertellen wat oncologische fysiotherapie is en welke voordelen het heeft om actief, naar vermogen, het lichaam in conditie te krijgen en houden

Melanoom in Overijssel
In Overijssel zijn twee Melanoom Centra, het Medisch Spectrum Twente in Enschede en de Isalakliniek in Zwolle. Beide hebben ze dermatologen, chirurgen en oncologen (internisten / hematologen) gespecialiseerd op Melanoom Huidkanker. Daarnaast zijn er veel zorgprofessionals die mensen met kanker behandelen, zoals fysiotherapeuten, psychologen, diëtisten. Naast deze professionals zijn er ook vrijwilligers van de inloophuizen en hospice die met veel zorg en toewijding proberen kankerpatiënten te begeleiden.

Overijssel Melanoomdag
Stichting Melanoom organiseert zaterdag 6 oktober 2018 de eerste Overijssel Melanoom dag. Bent u patiënt, naaste of geïnteresseerd dan nodigt Stichting Melanoom u van harte uit om aanwezig te zijn. Vanaf 09.30 uur bent u welkom bij Van der Valk, Bornsestraat 400, 7556 BN Hengelo. Er wordt gezorgd voor een lunch en rond 15.30 uur is de afsluiting met een drankje. Er is dan nog tijd en ruimte om elkaar te ontmoeten en na te praten en om een mini markt te bezoeken. Het programma vindt u op: www.facebool.com/stichtingmelanoom

Aanmelden
Komt u ook? De organisatie vraagt u om u aan te melden voor 1 oktober. Dit kan via overmelanoom@gmail.com. Vermeld in de mail uw roepnaam, achternaam en of u patiënt / partner / naaste / (para medisch) zorg professional of geïnteresseerde bent.

Pawel zorgde voor veel dreiging voorin en zorgde met zijn goal voor de ommekeer in de wedstrijd.
S.v. Rijssen zet indrukwekkende winstreeks voort tegen Avereest 12 uur geleden
Merle Bouwmeester uit Wierden en Lina Ilkay uit Zutphen.
Druk en succesvol weekend voor SVOD 15 uur geleden
Ontvang een echt Super Natuur Onderzoekers diploma bij de Nature Experience.
Meivakantie in het Natuurmuseum 18 uur geleden
De opbrengst wordt gebruikt voor huisvesting- en energiekosten van de Kledingbank.
Kledingbank Rijssen-Holten in 'de Oude Plus' nu vaker geopend 20 uur geleden
De feesttent op de Evenementenweide achter het Parkgebouw is het middelpunt tijdens de komende Oranjedagen. (Foto: Oranjeverenigng Rijssen)
'Er is voor iedereen erg veel te doen' 21 apr, 12:56
Ann Michelle Lee en haar worshipband verzorgen de muzikale omlijsting.
Avond van ontmoeten, inspiratie uit de bijbel en muziek 20 apr, 17:55
Rijsserbergloop finish 5 km 2022
Inschrijven Rijsserbergloop: limiet is bijna bereikt 20 apr, 12:43
Afbeelding
Mark verzamelt alles van de Canadese bevrijders 20 apr, 10:20