Afbeelding
Foto: HvN

Rust belangrijk in je werkweek

Algemeen

TWENTE - Uit een onderzoek naar stress op het werk van TNO blijkt dat het gemiddelde aantal verzuimdagen door werkstress is gestegen. Ook bleek dat 1 op de 7 medewerkers kampt met burn-out gerelateerde klachten. Om beter om te kunnen gaan met werkstress en meer rust te creëren, kan het helpen voor uzelf wat vaste momenten in uw werkdag in te bouwen en wat trucks toe te passen.

We werken met zijn allen toch vaak een groot deel van de week en dus is het belangrijk om deze tijd handig en aangenaam in te delen om onnodig veel stress en onrust te voorkomen en een lekker gevoel aan uw werkweek over te houden. Met een paar simpele trucks bewaart u de rust.

Momentjes inbouwen
Voor meer productiviteit en concentratie is het belangrijk uw pauzes te nemen. Loop na een uur werken bijvoorbeeld even naar de koffieautomaat of maak een praatje met een collega. Neem ook tussen de middag uw lunchpauze en doe tijdens die pauze even niets anders dan eten, een wandelingetje maken of kletsen met collega's. Door deze pauzes te nemen, kunt u zich daarna weer fris focussen op uw werkzaamheden. Ook een opgeruimde werkplek helpt om beter aan de slag te kunnen. Gebruik bijvoorbeeld de laatste minuten van uw werkdag even om uw werkplek weer op orde te krijgen zodat u de volgende dag aan een opgeruimd bureau aan de slag kunt. Om stress te verminderen is het daarnaast belangrijk dat u grenzen durft te stellen en ook nee kunt zeggen. Zo voorkomt u dat u uzelf teveel werk op de hals haalt en u niet meer toekomt aan eigen taken of de kwaliteit van uw werk vermindert.

Hulp nodig?
Durf daarnaast uw collega's ook eens om hulp te vragen als u het te druk heeft. Wanneer u echt moeite heeft om meer overzicht en rust in uw werk te creëren, kan het soms handig zijn om een coach in te schakelen die u daarbij kan helpen. Een aangename werkweek gewenst!

Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode 7 uur geleden
 Het doel van deze middag is om onder het genot van een heerlijke lunch nieuwe buurtbewoners te ontmoeten.
Inloop met lunch voor inwoners Enter in De Bron 12 uur geleden
Pawel zorgde voor veel dreiging voorin en zorgde met zijn goal voor de ommekeer in de wedstrijd.
S.v. Rijssen zet indrukwekkende winstreeks voort tegen Avereest 23 apr, 19:54
Merle Bouwmeester uit Wierden en Lina Ilkay uit Zutphen.
Druk en succesvol weekend voor SVOD 23 apr, 17:41
Ontvang een echt Super Natuur Onderzoekers diploma bij de Nature Experience.
Meivakantie in het Natuurmuseum 23 apr, 13:57
De opbrengst wordt gebruikt voor huisvesting- en energiekosten van de Kledingbank.
Kledingbank Rijssen-Holten in 'de Oude Plus' nu vaker geopend 23 apr, 11:50
De feesttent op de Evenementenweide achter het Parkgebouw is het middelpunt tijdens de komende Oranjedagen. (Foto: Oranjeverenigng Rijssen)
'Er is voor iedereen erg veel te doen' 21 apr, 12:56
Ann Michelle Lee en haar worshipband verzorgen de muzikale omlijsting.
Avond van ontmoeten, inspiratie uit de bijbel en muziek 20 apr, 17:55