Afbeelding

Zonnige wandeldag voor de Zonnebloem

Algemeen

RIJSSEN - De Zonnebloem Rijssen is aangenaam verrast met de bijdrage van bijna drieduizend euro door de succesvol verlopen Bos en Heuvel Wandeltocht en de gehouden sponsoractie.

Het was zaterdag niet alleen een prachtige wandeldag, het was ook een mooie dag voor De Zonnebloem Rijssen. Aan het eind van de wandeldag was De Zonnebloem afdeling Rijssen een bedrag van 2.895,- euro rijker! Mede dankzij het prachtige wandelweer kwamen de wandelaars van heinde en ver en van dichtbij, naar het Parkgebouw in Rijssen.

Mooie opkomst
De start was om acht uur 's morgens; de eerste wandelaar meldde zich al voor zeven uur. In totaal liepen 315 wandelaars een van de vier prachtige routes in het buitengebied van Rijssen, Enter en Wierden. De Bos en Heuvel Wandeltocht, waarvan dit jaar de opbrengst voor de lokale afdeling van de Zonnebloem was, werd georganiseerd door de wandelafdeling van Atletiekvereniging Rijssen en Rotary Rijssen Regge Regio. Hans Snijders, voorzitter van Rotary Rijssen Regge Regio, maakte het eindbedrag van deze wandeldag bekend: 2.895, euro. Hij bedankte de uitzetters van de prachtige wandelroutes en alle vrijwilligers en overhandigde een cheque van 1.600 euro, de opbrengst van een sponsoractie binnen de Rotaryclub, aan Christien Jelsma, voorzitter van de Zonnebloem afdeling Rijssen. Loek Baaijens van de wandelafdeling van AVR kon het mooie bedrag van 1.115,- euro overhandigen, de opbrengst van de deelnemers aan de wandeltocht. De verkoop van Welfare-artikelen tijdens deze wandeldag bracht 180 euro op.

Mooie verrassing
Het totaalbedrag van 2.895,- euro verraste de voorzitter van De Zonnebloem. "Daar kunnen we onze gasten echt mee verwennen en iedereen meekrijgen" riep Christine Jelsma verheugd uit. "We willen iedereen bedanken die ons gesponsord heeft en mee gewandeld heeft. En dank aan alle vrijwilligers die er aan mee gewerkt hebben dat deze dag goed verlopen is." De Zonnebloem Rijssen zet zich in voor mensen met een lichamelijke beperking. Ze bezoekt haar gasten thuis en verzorgt meerdere activiteiten voor inwoners met lichamelijke beperkingen. Jelsma: "Deze bijdrage helpt ons de komende jaren om het activiteitenprogramma extra aantrekkelijk te maken."

De koeien houden de wacht bij de poasboake van Holterbroek. De komende dagen wordt daar nog hard gewerkt om er een mooie poasboake van te maken.
Speciale paasvurenroute langs Holtense poasboakes 1 uur geleden
Met de hulp van een leerlinge hijst wethouder René de Koff de vlag als startsein voor het verkeersexamen van VVN Rijssen-Holten.
'Zijn jullie al een beetje zenuwachtig?' 5 uur geleden
Afbeelding
IVN houdt fotowedstrijd rondom het thema Lente 7 uur geleden
Afbeelding
Nú is het moment om te winkelen bij Van Dal mannenmode in Rijssen 23 uur geleden
Bart bezoekt regelmatig zijn ouderlijk huis en vrienden in Holten (eigen foto).
Bart Vermeulen reizende ster in artiestenland 27 mrt, 18:12
Vlnr: Dick Keizer, Henk Plas, Gerrit Koster, Herman van den Belt, Wim Janssen.
Noordermannenkoor zet jubilarissen in het zonnetje 27 mrt, 12:07
Met elkaar netwerken en genieten van een drankje, kaas en worst. Kijk voor meer foto's op hartvanrijssen.nl
Netwerken met kaas en worst 27 mrt, 12:04
Philip Dröge is historicus, columnist en journalist.
Philip Dröge over een vergeten stukje van de Nederlandse taal 27 mrt, 10:00