Afbeelding

Noabershof in Rijssen voor jong en oud

Algemeen

RIJSSEN – Er zijn vergevorderde plannen om in Rijssen een Noabershof te realiseren voor jonge gezinnen en senioren.

Het idee achter de Noabershof is een woonvorm te maken waarin meerdere generaties van elkaars aanwezigheid kunnen profiteren.

Inmiddels is de Stichting Noabershof Riessen gevormd en telt het bestuur vijf mensen. Oud-makelaar Jellie Schelhaas (tweede van rechts) is secretaris. "Jan Nijland kwam met het idee en ik was meteen enthousiast," zegt Schelhaas. "We zijn allemaal Rijssenaren die nadenken over onze toekomst. Voorzitter is Jan Nijland (tweede van links). De andere bestuursleden zijn Herman Grooten, Jan Altink en Gerrit Dannenberg."

Locaties
Er zijn al enkele geschikte locaties in beeld: in het centrum, tegen het centrum aan dichtbij medische voorzieningen en winkels en ook op de rand van de bebouwde kom met de natuur binnen handbereik. "Mensen willen kleiner gaan wonen, maar bijvoorbeeld wel hun eigen tuintje houden. We kunnen de locaties nog niet bekend maken, want de omwonenden en de politiek moeten eerst op de hoogte gebracht worden," aldus Nijland.

Informatieavond 16/10
"Via de website http://www.noabershofriessen.nl kunnen mensen zich opgeven voor de informatieavond van 16 oktober in het Parkgebouw," zegt Herman Grooten (derde van rechs). "Op deze avond worden de plannen op tafel gelegd." Wie alle ontwikkelingen wil volgen én de plannen wil steunen kan Vriend van Noabershof Riessen worden. "Het kost heel weinig," zegt Jan Altink (links), "maar je blijft wel van A tot Z op de hoogte."

Bank en gemeente
De initiatiefnemers hopen dat de plannen voor de nieuwe woonvorm ook in Rijssen gestalte krijgen. "Alle signalen staan op groen. De Rabobank Rijssen-Enter en de gemeente Rijssen-Holten zien een Noabershof helemaal zitten," zegt Dannenberg, die vaststelt dat woonwensen door de jaren heen kunnen veranderen door allerlei oorzaken. "Maar mensen willen wel altijd graag zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Daar is een Noabershof precies geschikt voor" zegt Dannenberg.
In een Noabershof kiezen jongeren en ouderen ervoor om bij elkaar te gaan wonen om elkaar te helpen als dat nodig is. Uiteraard wel met behoud van ieders privacy.

Afbeelding
OV-ambassadeurs houden inloopspreekuur in Rijssen 20 minuten geleden
Afbeelding
'Versiering' aan hekken bouwterrein Albert Heijn 14 uur geleden
De koeien houden de wacht bij de poasboake van Holterbroek. De komende dagen wordt daar nog hard gewerkt om er een mooie poasboake van te maken.
Speciale paasvurenroute langs Holtense poasboakes 16 uur geleden
Met de hulp van een leerlinge hijst wethouder René de Koff de vlag als startsein voor het verkeersexamen van VVN Rijssen-Holten.
'Zijn jullie al een beetje zenuwachtig?' 20 uur geleden
Afbeelding
IVN houdt fotowedstrijd rondom het thema Lente 22 uur geleden
Afbeelding
Nú is het moment om te winkelen bij Van Dal mannenmode in Rijssen 27 mrt, 20:19
Bart bezoekt regelmatig zijn ouderlijk huis en vrienden in Holten (eigen foto).
Bart Vermeulen reizende ster in artiestenland 27 mrt, 18:12
Vlnr: Dick Keizer, Henk Plas, Gerrit Koster, Herman van den Belt, Wim Janssen.
Noordermannenkoor zet jubilarissen in het zonnetje 27 mrt, 12:07