Cool Nature
Cool Nature Foto: Natuur en Milieu Overijssel (Cool Nature)

Groene Inspiratie-bungalows bij Landal

Algemeen

HOLTEN - Ook vakantie vieren wil je graag zo duurzaam mogelijk doen. Daarom zijn er sinds kort ook twee vakantiewoningen op Landal Tienhaarsveld in Holten duurzaam aangepast.

De twee woningen, gebouwd in 1995, kregen een groene make-over. De woningen gebruiken geen aardgas meer; ze worden verwarmd met een warmtepomp en koken gaat op stroom met een inductie-kookplaat. Verder kregen de woningen betere isolatie en op het dak zijn zonnecollectoren geplaatst. Zelfs de inrichting is duurzaam: de gekozen items bestaan uit gerecyclede of recyclebare producten. Vorige week dinsdag opende de gemeente samen met de leveranciers en organisaties de woningen met een 'duurzame dialoog'. Greenchoice werkt sinds 2016 samen met Landal aan initiatieven om hun parken duurzamer te maken. "We willen onze 2.8 miljoen gasten over duurzaamheid inspireren tijdens hun vakantie, wanneer ze daar alle tijd en ruimte voor hebben. We horen en lezen veel over duurzaam leven, maar wat betekent dat in je eigen woonomgeving? In deze woningen bieden we gasten de mogelijkheid om dit zelf te ervaren, zodat zij thuis zelf aan de slag kunnen met duurzaamheid," aldus Thomas Heerkens, algemeen directeur van Landal GreenParks.

Greenchoice
Greenchoice streeft naar een transitie van energieleverancier naar leverancier van energievoorzieningen. Evert den Boer, algemeen directeur van Greenchoice: "Een duurzaam leven kan beginnen bij de keuze voor een groene energieleverancier, maar daar blijft het wat ons betreft niet bij. Wij helpen klanten zelf groene stroom op te wekken en te besparen op hun energieverbruik. We willen mensen inspireren door voorbeelden te geven en te laten ervaren hoe comfortabel een duurzame woning kan zijn."

Elly Stegink toont trots haar medaille na volbrengen marathon Rotterdam (eigen foto).
Elly Stegink loopt de marathon van Rotterdam 5 uur geleden
Foto: Ontwerp: N+L Landschapsontwerpers | Palazzo Oost bv
Unaniem positief over plan Prins van Holten 7 uur geleden
Afbeelding
Lenteweer cadeau tijdens koopzaterdag 11 uur geleden
Afbeelding
Inschrijving Triathlon Holten voor de jeugd heropent 13 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 15 uur geleden
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 17 uur geleden
Karin Stegeman en Wim Nijkamp van Toerisme Rijssen-Holten.
Column: Om de hoek 18 apr, 19:49
Afbeelding
Concert met samenzang van De Twente Zangers in Dorpskerk Wierden 18 apr, 17:43