Afbeelding

Leden Bouwklup op de elektrische tour

Algemeen

RIJSSEN - Op donderdag 4 oktober reden een aantal vrijwel nieuwe elektrische auto's voor het bordes van het Parkgebouw. Doel: de jaarlijkse e rally van de Bouwklup. De 35 leden en hun relaties maakten deze dag, dankzij de autobedrijven Baan Twente, Broekhuis Oost, Munsterhuis, Schippers en Pouw, opnieuw of voor het eerst kennis met elektrisch rijden.

Via een fraaie route belandde het gezelschap op Teuge Airport, waar de verbinding met elektrisch vliegen werd gezocht. De directeur, Meiltje de Groot, verzorgde een presentatie over de Dutch Electric Aviation Centre. De deelnemers waren enthousiast over deze bijzondere rijervaring. Het is even wennen om rustig het 'gaspedaal' – bij elektrisch rijden: 'acceleratiepedaal' - in te trappen, "het snelle optrekken is wel prettig", aldus een van de deelnemers. Ook was het even vreemd dat de auto weinig geluid maakt. Sommige leden hebben al ervaring met elektrisch rijden, andere overwegen het in hun bedrijf in te voeren: "Het is de toekomst, eigenlijk kun je het als organisatie niet meer maken om geen elektrische laadpalen op je terrein te hebben staan," aldus een ondernemer. Met de rally wil de BouwKlup de 'fun' van elektrisch rijden overbrengen, bijdragen aan het bewust worden van de voordelen hiervan. Steeds meer ondernemers hebben zeker interesse.

Primeur
De Bouwklup beleefde die dag ook een primeur: Autobedrijf Schippers zorgde voor een Hyundai NEXO op waterstof, met een actieradius van maar liefst 665 km. De auto is emissievrij en binnen vijf minuten is de tank helemaal vol. Martin ten Have van Munsterhuis:"De vraag naar zakelijk elektrisch rijden neemt toe. De fiscale voordelen zijn aantrekkelijk en bovendien is de kleinste actieradius al 130 km. De grootste – de Tesla – kan 400 km rijden zonder opgeladen te worden. Veel mensen moeten nog wat wennen aan het idee en zien op tegen het laden. Er zijn echter steeds meer plaatsen waar dit kan. Particulieren kiezen overigens ook steeds vaker voor deze vorm van duurzaam rijden bij een tweede auto. De elektrische auto heeft nl. geen trekhaak en dat is voor sommigen onhandig."

Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode 17 uur geleden
 Het doel van deze middag is om onder het genot van een heerlijke lunch nieuwe buurtbewoners te ontmoeten.
Inloop met lunch voor inwoners Enter in De Bron 23 uur geleden
Pawel zorgde voor veel dreiging voorin en zorgde met zijn goal voor de ommekeer in de wedstrijd.
S.v. Rijssen zet indrukwekkende winstreeks voort tegen Avereest 23 apr, 19:54
Merle Bouwmeester uit Wierden en Lina Ilkay uit Zutphen.
Druk en succesvol weekend voor SVOD 23 apr, 17:41
Ontvang een echt Super Natuur Onderzoekers diploma bij de Nature Experience.
Meivakantie in het Natuurmuseum 23 apr, 13:57
De opbrengst wordt gebruikt voor huisvesting- en energiekosten van de Kledingbank.
Kledingbank Rijssen-Holten in 'de Oude Plus' nu vaker geopend 23 apr, 11:50
De feesttent op de Evenementenweide achter het Parkgebouw is het middelpunt tijdens de komende Oranjedagen. (Foto: Oranjeverenigng Rijssen)
'Er is voor iedereen erg veel te doen' 21 apr, 12:56
Ann Michelle Lee en haar worshipband verzorgen de muzikale omlijsting.
Avond van ontmoeten, inspiratie uit de bijbel en muziek 20 apr, 17:55