Afbeelding

Het absolute einde voor Radio 350 dreigt nu echt werkelijkheid te worden

Algemeen

RIJSSEN - De dagen van Radio 350, de lokale omroep van Rijssen-Holten lijken te zijn geteld.

Burgemeester Arco Hofland is weliswaar nog in gesprek met de omroep, maar de kansen van voor de plaatselijke omroep waren nog nooit zo dramatisch laag.

Zuur
De druiven zijn zuur voor de hardwerkende vrijwilligers van Radio 350, maar eerlijk gezegd is het al jaren flink tobben. De gemeente draagt bij in de kosten waarmee de zaak draaiende kan worden gehouden. Maar geld voor grote reparaties aan de zendmast of -schotel zorgen gelijk al voor enorme problemen.

Samenwerking
Het toverwoord is samenwerking met de lokale omroepen van Wierden, Hellendoorn en de Hof van Twente. Deze gemeenten willen de lokale omroepen steunen met een bepaald bedrag per jaar, maar dan moet ook Rijssen-Holten meedoen en of dit gaat gebeuren staat nog allerminst vast.

Oproep
Hofland zegt zijn nek daarvoor te willen uitsteken, maar daar moet vanuit de burgerij wel wat tegenover staan, al was het maar morele steun. "Ondanks het dreigende gevaar voor Radio 350 hoor ik weinig vanuit de burgerij. Ik zou zeggen: kom op, laat je horen, dan weten we ook waarvoor we ons in moeten spannen."

Waakhond
Ook in de omliggende gemeenten is het voortbestaan van de lokale omroepen niet altijd vanzelfsprekend. De lokale omroep van Hellendoorn, Hoi Media, lijkt overigens het ei van Columbus te hebben gevonden. "De gemeente steunt ons, maar daar staat wel actie van onze kante tegenover. We hebben afgesproken dat we de waakhond willen zijn voor de plaatselijke politieke partijen. We volgen het politieke nieuws kritisch en op de voet. Daarnaast brengen wij het gemeentelijke beleid op toegankelijke wijze bij de burgers voor het voetlicht. En daar heeft de gemeente dus wel wat voor over," aldus de woordvoerder.

Professionalisering
Hoi Media is ook een vrijwilligersorganisatie, maar wil zonder meer professioneel werken. "Dat gaat niet vanzelf. Daarom hebben wij onlangs presentator Oene Loonstra van RTV Oost hier gehad, die ons leert hoe je een goed programma maakt. De kosten daarvan vallen geweldig mee."

De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 18 minuten geleden
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 2 uur geleden
Karin Stegeman en Wim Nijkamp van Toerisme Rijssen-Holten.
Column: Om de hoek 14 uur geleden
Afbeelding
Concert met samenzang van De Twente Zangers in Dorpskerk Wierden 16 uur geleden
Afbeelding
Politie zoekt in Holten man met bivakmuts 18 uur geleden
Afbeelding
Eat to meet - een ontmoetingsbrunch voor jongeren van 10 tot 15 jaar 19 uur geleden
Burgemeester Van Houdt met de winnaars, Ilse Kleijer, Elsina Siemerink, Jenine Siemerink, Anja Nijkamp van Hobby Vison en Ard Wessels, voorzitter van de HABI (vlnr)
Hobby Vision heeft weer het beste team 21 uur geleden
Afbeelding
Van AH naar BH in Holten: 'Op naar grootste gift voor Pink Ribbon' VIDEO 17 apr, 21:29